Košarka

Cedevita predstavila novog trenera: "U Španjolskoj se hrvatska košarka respektira i zbog toga sam ovdje"

Branimir Korać • srijeda, 20.06.2018.
Cedevita predstavila novog trenera: "U Španjolskoj se hrvatska košarka respektira i zbog toga sam ovdje"
Foto: FaH

Sito Alonso i službeno je predstavljen kao novi trener Cedevite. Španjolski stručnjak na predstavljanju je poručio kako je tražio novi izazov, bio spreman za odlazak iz Španjolske i u Cedeviti vidio pravi projekt...

Sito Alonso poznato je trenersko ime, iza sebe ima dobru karijeru, radio je u brojnim španjolskim klubovima, uključujući i Barcelonu u kojoj je započeo prošlu sezonu.

Nakon što je cijelu karijeru proveo u Španjolskoj, odlučio se za promjenu sredine i dolazak u Hrvatsku te smatra kako je povukao dobar potez.

"Nakon života u Barceloni želio sam otići iz Španjolske i doživjeti neko novo iskustvo. Razmišljao sam o tome koja bi destinacija bila najbolja za mene. Cedevita je imala informacije o meni, našli smo se i znao sam da je ovo pravo mjesto za mene. U Španjolskoj se hrvatska košarka respektira i zbog toga sam ovdje. Prije odluke pokušao sam dobiti što više informacija o klubu. Svi su mi o Cedeviti i njezinim ambicijama govorili pozitivno i sretan sam što sam ovdje. Želim ostvariti dobre rezultate, ali i da naučim neke nove stvari", prenosi Cedevitina stranica.

Sito Alonso nije htio govoriti o ambicijama i ciljevima dok se bolje ne upozna s klubom, novim natjecanjem, igračima... U klubu tek kreću u slaganje momčadi za novu sezonu u čemu će Alonso imati važnu ulogu.

"Sviđaju mi se neki igrači iz prošle sezone, no moram prvo analizirati kako se oni uklapaju u moju filozofiju. Moram tražiti igrače s vještinama koji bi se uklopili u moju filozofiju igre. Kod dovođenja igrača treba biti strpljiv jer bi donošenje ubrzanih odluka moglo biti loše. Nisam u žurbi da dovedemo nove igrače i nije nužno da već sad imam momčad. Ponekad najbolja opcija za dovođenje igrača nije odmah na početku ljeta nego malo kasnije."

Španjolski stručnjak u Hrvatskoj želi nešto u naučiti, kao što je već i napomenuo, te nije doveo svoje pomoćnike iz Španjolske već želi učiti od ljudi koji su već oko kluba i bolje poznaju ABA ligu. U odluci o dolasku u Cedevitu pomogli su mu i hrvatski igrači.

"Raspitivao sam se kod hrvatskih igrača, ali ne želim reći kod kojih. Svi su mi govorili pozitivno o klubu. Rekli su mi da je ovo mlad klub, da su već igrali Euroligu, da imaju zdravu ekonomsku situaciju i ozbiljni su. Najvažnije za mene je bilo što mi se svidio Zagreb kao grad i što ovaj klub ima ambiciju. Teško je naći takvu situaciju u ovom trenutku. Nitko mi nije loše govorio o klubu, tako da mi je bilo lako donijeti odluku da dođemo ovamo."

Inače u Cedeviti još uvijek ne znaju hoće li neke utakmice igrati u Domu Dražena Petrovića što im je želja ili u varaždinskoj Areni. Čeka se odgovor grada nakon čega će biti donesena odluka.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2018. u 10:54
    Idealan klub za svakog trenera. Nikoga ne zanimaju, pritiska nema a jedini cilj je dupla kruna u državi u kojoj imaju više love nego svi ostali skupa.
    Obrisan korisnik