Košarka

Real drugom uzastopnom pobjedom stigao na korak do naslova prvaka

Petar Jenjić • nedjelja, 17.06.2018.
Real drugom uzastopnom pobjedom stigao na korak do naslova prvaka
Foto: EPA

Košarkaši madridskog Reala stigli su na korak do osvajanja naslova prvaka Španjolske, u trećoj utakmici finala slavili su na gostovanju kod Baskonije rezultatom 83:78...

Nakon poraza u prvoj utakmici Real Madrid uspio se stabilizirati i dobiti drugi dvoboj zaredom čime je stigao na korak do naslova prvaka. Na gostovanju kod Baskonije Kraljevski klub pobjedu je osigurao u završnici i to rezultatom 83:78.

Očekivano, s obzirom na ulog, utakmica je bila vrlo napeta i nijedna momčad tijekom susreta nije imala dvoznamenkastu prednost. Na poluvremenu je domaćin imao dva poena prednosti, bilo je 42:40.

Utakmica je odlučena tek u posljednje tri minute kada je Real imao koš viška (77:76) nakon trice Jaycee Carrolla. Do kraja susreta Baskonia nijednom nije postigla nijedan poen, a pobjedu Realu osigurali su Willy Tavares i Luka Dončić.

Upravo je Dončić s 20 poena i devet skokova bio najučinkovitiji u redovima Reala, Jaycee Carroll dodao je 15 koševa. Najbolji je kod Baskonije bio Rodrigue Beaubois sa 17 poena.

ACB liga, finale:
Baskonia - Real Madrid 76:83 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!