Košarka

Panathinaikos obranio naslov prvaka Grčke

Petar Jenjić • nedjelja, 17.06.2018.
Panathinaikos obranio naslov prvaka Grčke
Foto: EPA

Naslov najbolje košarkaške momčadi Grčke i drugu je uzastopnu godinu otišao na stranu Panathinaikosa koji je u petoj, odlučujućoj utakmici svladao Olympiakos sa 84:70...

Panathinaikos je obranio naslov prvaka košarkaškog prvaka Grčke, a drugu uzastopnu sezonu u finalu je s ukupnih 3-2 u seriji bio bolji od Olympiakosa. U odlučujućoj utakmici na domaćem parketu "Zeleni" su slavili rezultatom 84:70.

Nije se tako činilo nakon prvih 20 minuta, s obzirom na to da su gosti prvo poluvrijeme zaključili s četiri poena viška (35:31). Ipak, u nastavku susreta Panathinaikos dolazi do potpunog preokreta, treću četvrtinu dobiva sa 29:15 i uoči posljednjih deset minuta ima dvoznamenkastu prednost (60:50).

Sve do kraja odlučujuće, pete utakmice Olympiakos se tek jednom spustio ispod dvoznamenkastog zaostatka, no više od toga nije išlo. Panathinaikos je zasluženo došao do pobjede.

Mike James s 18 poena predvodio je domaćina do pobjede, Nikos Pappas dodao je 13 koševa, a vrijedi izdvojiti i Chrisa Singletona koji je dodao devet poena i 17 skokova.

Najbolji je kod Olympiakosa bio Jamel McLean sa 16 koševa i sedam skokova, po 13 poena dodali su Brian Roberts i Georgios Printezis (pet skokova).

Grčko prvenstvo, finale:
Panathinaikos - Olympiakos 84:70 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!