Nogomet

Urugvaj ostao veliki dužnik, Saudijska Arabija želi izbjeći novi debakl

Jan Šneler • srijeda, 20.06.2018.
Urugvaj ostao veliki dužnik, Saudijska Arabija želi izbjeći novi debakl
Foto: EPA

Iako su bili bolja momčad protiv Egipta, Urugvajci nisu pokazali izrazito pokretljivu i brzu igru te su tek na samom kraju susreta došli do slavlja...

Urugvaj je bio favorit protiv Egipta, naročito Egipta bez njihovog najboljeg igrača, Mohameda Salaha. Iako se Luis Suarez mogao više puta upisati u listu strijelaca, Urugvajci su tek pogotkom Jose Gimeneza u 89. minuti došli do sva tri boda.

Takva neefikasnost može zabrinjavati Saudijce koji su nastradali protiv Rusije (5:0). Nakon odigranih utakmica prvog kola, možemo s pravom ustvrditi kako je Saudijska Arabija najslabija vrsta. S obzirom na sve to, očekuje ih težak susret s napadački jakom, iako često neefikasnom momčadi.

"Nije stvar u mladim i neiskusnim igračima, već o potrebama koje momčad imam za ovu utakmicu. Smatram kako će nam ta postava najbolje odgovarati. Imam veliko povjerenje u igrače koje ću izabrati. Imaju dovoljno iskustva, iako ako sam nešto naučio sa Svjetskih prvenstava, onda je to da se uvijek iznenađenja mogu dogoditi. U JAR-u sam koristio sve igrače osim rezervnih vratara. Činjenica da neki neće igrati današnji susret, svakako ne znači da je za njih Svjetsko prvenstvo gotovo", otvoreno je rekao izbornik Urugvaja, Oscar Tabarez.

Na taj način, izbornik Urugvaja objasnio je svoju odluku da uđe u susret sa Saudijskom Arabijom u nešto izmijenjenom sastavu. Očekuje se start Carlosa Sancheza i Cristiana Rodrigueza koji bi svojim iskustvom mogli donijeti potrebnu mirnoću i bržu igru. Jasno je kako Tabarez ide na pobjedu i ne želi ništa prepustiti slučaju.

U taboru Saudijske Arabije nadaju se najboljem ishodu. Nakon što prvo kolo izgubite s 5:0, teško da možete nešto spektakularno očekivati niti nešto puno, u tako kratko razdoblje, izmijeniti. Jasno je to izborniku b>Juanu Antoniju Pizziju koji se ipak nada kako njegova momčad može pružiti puno bolju igru.

"Naš nastup protiv Rusije nije bio ono što smo očekivali. Protiv Urugvaja moramo biti puno bolji i pokušati pobijediti. Ipak, imamo veći prioritet od isključive brige za Suareza i Cavanija. Moramo dokazati da smo s pravom ovdje i da nismo slučajni prolaznici. Moramo pokazati kako posjedujemo sposobnost da se kompetentno natječemo, pogotovo protiv jakih momčadi. Moramo se nadmetati s jednakom energijom i to je ono što ćemo nastojati učiniti", rekao je Pizzi.

Mali incident imali su saudijski reprezentativci prilikom avionskog leta do Rostova. Zbog udarac ptice, avion je imao problema sa slijetanjem te je sigurno kako se nervoza i panika uvukla i među nogometaše. Ipak, Pizzi ističe kako nema potrebe oko toga i dalje raditi dramu, naročito kada je sve prošlo bez ikakvih većih problema.

"Što se tiče incidenta s avionom, nismo dobili nikakve nove informacije. Nije bilo pretjerano panike i straha, međutim nije bilo niti ugodno. Čvrsto smo vjerovali pilotu i kabinskom osoblju te smo ostali mirni. U svakom slučaju, taj događaj sigurno neće utjecati na naš nastup i eventualni ishod utakmice", poručio je izbornik Saudijske Arabije.

Iako Pizzi najavljuje borbu njegove momčadi, teško je očekivati kako će Urugvaj propustiti priliku da se već sutra s Rusijom plasira u daljnju fazu. Saudijci će svakako morati biti oprezni i sa Suarezom. S obzirom na to kako je odigrao prvi susret te kako će mu sutra biti jubilarni 100. nastup u dresu Urugvaja, Suarez bi mogao biti iznimno motiviran. Sve više moći ćemo vidjeti od 17 sati kada počinje utakmica u Rostovu. Iako ne očekujemo grubu utakmicu, situaciju će pod kontrolom imati francuski sudac Clement Turpin.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!