Nogomet

Renard: "Nisam razočaran našim nastupom, iznimno sam ponosan na Maroko"

Jan Šneler • srijeda, 20.06.2018.
Renard: "Nisam razočaran našim nastupom, iznimno sam ponosan na Maroko"
Foto: EPA

Izbornik Maroka, Herve Renard, vrlo emotivnim nastupom, pun žaljenja što njegova momčad nije uspjela doći do pozitivnog ishoda, rekao je kako je iznimno ponosan na svoje nogometaše koji su dali sve na terenu...

Nogomet je po mnogima najljepša igra, no ponekad je izuzetno nepravedna. Činjenica je kako Maroko nakon dvije utakmice nema bodova i nema postignutog pogotka. S druge strane, činjenica je i kako je Maroko zaslužio puno više od ova dva, u najmanju ruku, nesretna poraza.

To je ukratko sukus riječi trenera Maroka Hervea Renarda, koji je istaknuo kako ništa ne zamjera svojim nogometašima koji su doista dali sve od sebe da donesu svojoj momčadi pobjedu.

"Nisam razočaran našim nastupom, jako sam zadovoljan. Iznimno sam ponosan na svoju momčad, na Maroko, na sve koji su povezani s reprezentacijom. Pokušavali smo. Igrali smo ofenzivno protiv momčadi koja je iznimno jaka u kontrama. Riskirali smo, ali nažalost nismo nagrađeni pogotkom. Navijači su nas podržavali, imao sam na trenutak osjećaj da ne igramo u Moskvi nego Casablanci. Prije dvije godine smo krenuli u novu avanturu. Bili smo 81. na svijetu, sada smo na 41. mjestu. Kvalificirali smo se na Svjetsko prvenstvo. Pokazali smo da možemo igrati nogomet u dvije utakmice", rekao je izbornik Maroka.

Rezultat koji je postigao Renard s Marokom doista je fantastičan. Iako su ih mnogi otpisivali prije prvenstva, Maroko se pokazao kao iznimno organizirana i opasna momčad. Paradoks je da su u dvije utakmice bili možda čak i opasniji i bolji protivnici, a nemaju niti jednog zabijenog gola. Primili su svega dva. Epilog: nula bodova.

Renard je bio iznimno nesretan ishodom i u jednom trenutku vrlo emotivno je rekao kako sumnja u regularnost pogotka Cristiana Ronalda. Izbornik Maroka nije sugerirao da je Ronaldo napravio prekršaj, već Pepe.

"Želim biti iskren i reći vam nešto. Želim pogledati još jednom korner nakon kojeg je Portugal došao do vodstva. Pogledajte dobro što je radio igrač s brojem 3 (Pepe, op.a.) i pozivam vas da napišete u svojim člancima istinu", ljutito je rekao Renard.

Na samome kraju, istaknimo još jednu zanimljivost. Novinari su primijetili kako je Nordin Amrabat nastupio sa zaštitom na glavi te ih je interesiralo je li to bila pametna opcija, s obzirom na to da je u pitanju zdravlje igrača. Renard je iskreno odgovorio:

"Njegova velika želja bila je zaigrati. Igrao je sa zaštitom na glavi, no skinuo ju je vrlo brzo. On je ratnik, nevjerojatnog duha. Sretan sam što imam tako dobrog igrača."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.Maroko
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!