Nogomet

Petra Martić odlično krenula pa upisala poraz od Rumunjke u osmini finala

Branimir Korać • srijeda, 20.06.2018.
Petra Martić odlično krenula pa upisala poraz od Rumunjke u osmini finala
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić upisala je poraz u osmini finala u Birminghamu. Bolja je bila Rumunjka Mihaela Buzarnescu koja je slavila nakon što je izgubila prvi set...

Propustila je Petra Martić priliku za prolazak u četvrtfinale turnira u Birminghamu. Protiv Mihaele Buzarnescu igrala je dobro set i pol, imala vodstvo, ali Rumunjka je uspjela uzeti drugi set i nakon toga dominirati u trećem.

Rumunjka tako drugi tjedan zaredom dolazi do četvrtfinala na WTA Touru i to na travnatoj podlozi koja joj nije baš najdraža.

Bio je to dvoboj igračica koje su imale dosta problema s ozljedama u karijeri, a na kraju je 30-godišnja Rumunjka u sezoni karijere napravila još jedan korak prema naprijed.

Petra je dobro krenula u meč, bila je vrlo uvjerljiva na svom servisu, a u devetom gemu došla je do breaka i povela s 5:4. Nakon toga uspješno je odservirala za set i stigla do prednosti.

Stvari su se dobro odvijale do sredine drugog seta kada Buzarnescu dolazi do prve break lopte i 4:2. Do kraja seta Rumunjka je mirno odradila posao i uzela set sa 6:3.

I u trećem setu dobro je počelo, povela je Martić s 2:1 i nakon toga pala. Buzarnescu uzima pet gemova zaredom i odnosi pobjedu.

Buzarnescu tako prolazi u četvrtfinale gdje će igrati protiv druge nositeljice Eline Svitoline.

WTA Birmingham, osmina finala:
Mihaela Buzarnescu (Rumunjska) - Petra Martić (Hrvatska) 4:6, 6:3, 6:2

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!