Nogomet

Sampaoli: "Nakon što su nam zabili prvi pogodak, izgubili smo igru, emocionalno smo bili slomljeni"

Branimir Korać • petak, 22.06.2018.
Sampaoli: "Nakon što su nam zabili prvi pogodak, izgubili smo igru, emocionalno smo bili slomljeni"
Foto: FaH

Izbornik Argentine Jorge Sampaoli na pressici nakon susreta nije mogao objasniti što se dogodilo s Argentinom u ovom dvoboju. Na kraju se mogao samo ispričati i preuzeti krivicu na sebe...

Argentinske novinare na startu je odmah zanimalo zašto je umjesto ozlijeđenog Romera na vratima Willy Caballero, koji je usput poklonio Hrvatskoj prvi gol, a ne vratar Rivera Armani za kojeg argentinski mediji već tjednima agitiraju.

"U pravu ste kada kažete da sam ja odgovoran za te stvari. Moja je odgovornost jer sam trener i radim plan za svaki meč. Mislim da sada nije u redu i nije ljudski usmjeriti svu krivicu na Caballera."

Sampaoli tvrdi kako mu je ovaj poraz jako teško pao.

"Jako mi je bolno pao ovaj poraz. Ne znam kako bih uopće analizirao ovaj meč. Plan koji smo imali nije funkcionirao i sada moramo čekati na malu šansu ako se ukaže i iskoristiti je za prolaz."

Prvi gol Hrvatske pogubno je utjecao na Argentinu i Sampaoli tvrdi kako su tu stvari krenule krivim smjerom.

"Znali smo da ćemo biti pod pritiskom Hrvatske koja je sjajna momčad. Nakon što su nam zabili prvi pogodak, izgubili smo igru, emocionalno smo bili slomljeni i nismo pronašli nikakav način kako okrenuti utakmicu. Jako me boli ovaj poraz, vjerojatno nisam pročitao utakmicu onako kako sam trebao."

Sampaoli se ispričao navijačima koji su ga, prema pisanju argentinskih medija, nakon susreta pošteno izvrijeđali.

"Ispričavam se svim navijačima koji su uložili veliki napor kako bi došli ovdje. Imao sam entuzijazma koliko i oni, davao sam sve od sebe da dođemo do pobjede."

"U nastavku je plan bio promjena sustava kojim smo trebali ugušiti protivnika, ali niti jedna od planiranih taktika nije ispala prema očekivanjima".

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!