Nogomet

Mundo Deportivo: "Neka ih Bog i rezultati ostalih spase jer Messi ne može"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 22.06.2018.
Mundo Deportivo: "Neka ih Bog i rezultati ostalih spase jer Messi ne može"
Foto: FaH

Španjolski mediji uglavnom su se fokusirali analizom igre Luke Modrića i Ivana Rakitića te nemilosrdnim kritiziranjem Argentinaca...

Marca nije imala milosti za Lionela Messija.

"Argentina je izgubljena. Messi je izgubljen. Argentinci su šokirani, pojedeni pod velikim pritiskom koji su nosili na svojim leđima. Messi se pretvorio iz hodajućeg genija u smeće. U ovoj situaciji od njega se puno više očekivalo. Dok je Argentina bila 'impotentna', Hrvatska je imala puno više mirnoće i iskoristila svoje prilike", piše Marca.

Marca je posebno popratila i nastup Luke Modrića za kojeg tvrdi kako se pojavio u pravom trenutku.

"Modrić je bio vrlo odsutan sve do pogotka. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić mu je dao poziciju desetke, odmah iza Mandžukića, a tu nije imao velikog utjecaja na igru, tek jedno pravo dodavanje. Ali Modrić je Modrić. U drugom poluvremenu jako se popravio i zabio za 2:0."

Mundo Deportivo posebno je hvalio nastup Ivana Rakitića u tekstu pod naslovom "Rakitić igrač u smokingu", prisjetio se Rakitićeve najave kako je Hrvatska došla po velike stvari i piše:

"Rečeno - napravljeno. Rakitić je predvodio Hrvatsku s Modrićem u pobjedi protiv Argentine i svojih prijatelja Messija i Mascherana, a pružio je doprinos i trećim pogotkom. Imao je četiri udarca na gol, jedan je završio pogotkom, a jedan na vratnici. Podijelio je 28 točnih dodavanja i pretrpio četiri prekršaja. Vrlo kompletna utakmica za Rakitića. S 30 godina nalazi se u najboljem trenutku karijere. nezamjenjiv je u Barceloni i reprezentaciji te će rezultat Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u velikoj mjeri ovisiti i o njemu. Vođi."

Mundo je također kritičan prema Argentincima.

"Argentina plače i proživljava noćnu moru iz 2002. godine. S odsutnim Messijem i s trenerom koji je sve što je mogao napraviti loše, napravio još lošije, s 11 izgubljenih duša i s inteligentnim i nemilosrdnim protivnikom. Neka ih Bog i rezultati ostalih spase jer Messi ne može. Ovo je jedan od najlošijih argentinskih naatupa još od 2010. godine i poraza od Njemačke 4:0."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!