Nogomet

Meksiko protiv Južne Koreje traži osiguravanje prolaska u osminu finala

Marjan Kreševac • subota, 23.06.2018.
Meksiko protiv Južne Koreje traži osiguravanje prolaska u osminu finala
Foto: EPA

Nakon za jedne impresivne, a za druge šokantne pobjede protiv aktualnih pobjednika Nijemaca, nogometaši Meksika imaju priliku pobjedom protiv Južne Koreje osigurati već nakon drugog kola nastup u osmini finala Svjetskog prvenstva...

Meksiko je bio impresivan u svom premijernom nastupu i pobjedi protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a Južna Koreja s druge strane prikazala je poprilično razočaravajući nastup u porazu protiv Švedske i morat će pokazati puno više, posebno u napadačkoj igri žele li ostati u utrci za osminom finala. Kolika je bila napadačka ambicija Koreanaca govori činjenica da su imali više žutih kartona (dva) nego udaraca u okvir gola (nula).

Koreja je u negativnom nizu od tri poraza za redom i u 12 od posljednjih 13 susreta nisu uspjeli sačuvati nedirnutu mrežu, a istovremeno u posljednja dva susreta nisu uspjeli niti zatresti protivničku mrežu. Izbornik Koreje Shin Tae-yong teško može izmjenama u igračkom kadru doprinijeti buđenju svojih nogometaša, jedino se može pouzdati u izrazito loš dan Osorijevih trupa.

Nogometaši Koreje svjesni su činjenice da moraju znatno unaprijediti svoju igru ako žele polučiti pozitivan rezultat: "Moramo se trgnuti i ostvariti rezultat koji će opovrgnuti predviđanja pred susret s Meksikom. Moramo pronaći način kako neutralizirati stil igre Meksikanaca", izjavio je prije susreta veznjak Koreje Jung Woo-young. Lako za reći, ali teško za ostvariti.

Meksiko je pun samopouzdanja nakon pobjede protiv Njemačke i tri boda iz susreta s Korejom značila bi ostvarenje plasmana u sljedeći krug natjecanja, bilo bi to sedmo Svjetsko prvenstvo za redom na kojem im je to pošlo za nogom. Svjesni su Meksikanci da je sve u njihovim nogama i da još jednim dobrim nastupom mogu skinuti teret plasmana dalje već u drugom kolu: "Vrijeme je da Meksiko preuzme inicijativu. Pretpostavka je da smo kvalitetniji od svojih protivnika i moramo biti ti koji će diktirati razvoj susreta", izjavio je pred ogled s Korejom izbornik Osorio.

"Postigli smo svoj prvi cilj, pobijedili smo Njemačku, ali bez obzira na to ne smijemo i ne možemo se opustiti. Nakon te pobjede neki nas smatraju favoritima skupine što je svakako kompliment za nas, ali ne smijemo se previše oslanjati na to. Na ovom Svjetskom prvenstvu nema favorita", pokušao je smiriti euforiju veznjak Meksika Marco Fabian. Utakmica se igra s početkom u 17 sati.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!