SP 2018., skupina G, 2. kolo, 23.06.2018, 14:00 h, Moskva, Spartak Stadium
Suci: Jair Marrufo (SAD), Corey Rockwell (SAD), Juan Zumba (Salvador)
Belgija
Belgija
Eden Hazard 6' (11m), 51'
Romelu Lukaku 16', 45'+4'
Michy Batshuayi 90'
5:2(2:1) Tunis
Dylan Bronn 18'
Wahbi Khazri 90'+3'
Tunis

VIDEO: Golijada u Moskvi, "petica" Belgije za osiguravanje osmine finala

Petar Jenjić • subota, 23.06.2018.
VIDEO: Golijada u Moskvi, "petica" Belgije za osiguravanje osmine finala
Foto: EPA

Nogometaši Belgije odigrali su jako dobru napadačku utakmicu i u susret protiv Tunisa koji je igran u Moskvi stigli do visoke 5:2 pobjede. S nova tri boda osigurali su prolazak u osminu finala, a s dva postignuta pogotka Romelu Lukaku postao je tek prvi igrač od Diega Maradone koji je postigao dva gola na dvije uzastopne utakmice...

Belgija
Tunis
Belgija
Tunis
1
Thibaut Courtois
2
Toby Alderweireld
5
Jan Vertonghen
6
Axel Witsel
7
Kevin De Bruyne
9
Romelu Lukaku
(do 59')
10
Eden Hazard
(do 68')
11
Yannick Carrasco
14
Dries Mertens
(do 86')
15
Thomas Meunier
20
Dedryck Boyata
Pričuvni igrači
8
Marouane Fellaini
59'
21
Michy Batshuayi
68'
17
Youri Tielemans
86'
Trener
Roberto Martinez
1
Farouk Ben Mustapha
2
Syam Ben Youssef
(do 41')
4
Yassine Meriah
7
Saif-Eddine Khaoui
8
Fakhreddine Ben Youssef
9
Anice Badri
10
Wahbi Khazri
11
Dylan Bronn
(do 24')
12
Ali Maaloul
13
Ferjani Sassi
(do 59')
17
Ellyes Skhiri
Pričuvni igrači
21
Hamdi Nagguez
24'
3
Yohan Benalouane
41'
23
Naim Sliti
59'
Trener
Nabil Maaloul

Nakon što su u prvoj utakmici dugo lomili otpor Paname, nogometaši Belgije nisu imali takvih problema protiv Tunisa koji nije imao pravog odgovora na odličan i vrlo efikasan napadački nogomet protivnika.

U prvom planu ponovno je bio Romelu Lukaku, a ovoga puta pridružio mu se i Eden Hazard. U konačnici Belgija je slavila rezultatom 5:2 i tako potvrdila prolazak u osminu finala, dok se Tunis oprostio od svake nadu u prolazak dalje.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Već u šestoj minuti Belgijci su dobili najstrožu kaznu kada je fauliran Hazard. Prekršaj nije bio dvojben, a potvrdio ga je VAR. Isti igrač preuzeo je odgovornost i doveo svoju momčad u vodstvo. Bio je to 13. penal na ovom Svjetskom prvenstvu čime je izjednačen ukupni broj jedanaesteraca s prošlog Prvenstva.

Deset minuta kasnije novi pogodak za Belgiju, ovoga puta nakon sjajno odigrane kontre. Dries Mertens je vukao loptu i lijepo proigrao Romelu Lukakua, a belgijski napadač lakoćom matira tuniškog vratara.

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Rezultat se nije mijenjao tek nepune dvije minute, a ovoga puta do gola je stigao Tunis. Slobodan udarac izveo je Wahbi Khazri, a Dylan Bronn ubacio se ispred belgijske obrane i skrenuo loptu u mrežu. Upravo je strijelac tuniškog pogotka u 24. minuti morao izaći zbog ozljede.

U 33. minuti Tunis je bio blizu poravnanja, krasno je pucao Khazri s dvadesetak metara udaljenosti, lopta je išla pod gredu, ali Thibaut Courtois obranio je njegov pokušaj. Međutim, Tunižani su se mučili s ozljedama i do kraja poluvremena bili prisiljeni napraviti još jednu promjenu. Iz igre je izašao Syam Ben Youssef.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Belgija je to iskoristila i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade podebljala vodstvo. Lukaku se ponovno našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, a ovoga je puta asistent bio Thomas Meunier. Time je stigao do četvrtog gola na ovom prvenstvu, više nego ijedan belgijski nogometaš u povijesti na jednom turniru. Isto tako, postao je prvi igrač od Diega Maradone i 1986. godine koji je postigao dva gola u dvije uzastopne utakmice.

Šest minuta po ulasku u drugo poluvrijeme Belgija je postigla i četvrti pogodak na utakmici. Kevin De Bruyne proigrao je Hazarda koji je zaobišao vratara i po drugi puta na susretu upisao u strijelce.

Mogli su Belgijci i dalje doći do pogotka, a posebno je bio razigran Michy Batshuayi koji je ušao polovicom nastavka. Promašio je tri sjajne prilike, jednu bolju od druge. Prvo je imao praznu mrežu, ali tunski branić uspio je izbiti loptu s crte, a zatim je nakon odbijanca iz blizine snažno pucao i pogodio gredu. U 81. minuti sjajno ga je proigrao De Bruyne, ali mu je ponovno obranio Farouk Ben Mustapha.

Ipak, iz petog pokušaja Batshuayji je uspio poentirati, dogodilo se to u sudačkoj nadoknadi. Youri Tielemans je krasno ubacio na peterac gdje je igrač Chelsea samo postavio nogu i skrenuo je u mrežu. Do kraja susreta Tunis je uspio ublažiti poraz, strijelac je u posljednjim sekundama utakmice bio Khazri.

SP 2018., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Belgija5:2Tunis
Engleska6:1Panama
1Belgija 39:2+79
2Engleska 38:3+56
3Tunis 35:8-33
4Panama 32:11-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!