Nogomet

Löw: "Ovo je bio triler prepun emocija, sretan sam što nismo izgubili strpljenje"

Jan Šneler • subota, 23.06.2018.
Löw: "Ovo je bio triler prepun emocija, sretan sam što nismo izgubili strpljenje"
Foto: EPA

Fantastični završetak susreta Njemačke i Švedske oduševio je i njemačkog izbornika Joachima Löwa koji je na konferenciji za novinare istaknuo kako je ponosan na svoju momčad koja do kraja nije odustajala...

Iako se Švedska dobro branila veći dio susreta, realno treba reći kako je Njemačka više zaslužila pobjedu. U drugom dijelu, malo toga smo vidjeli od Švedske i Njemačka je u potpunosti zagospodarila terenom. U posljednjim minutama, kada je igrala s igračem manje, Njemačka je još jače pritisnula i konačno, duboko u sudačkoj nadoknadi, pogotkom Tonija Kroosa došla do važna tri boda.

"Svidjelo mi se što nismo gubili strpljenje, što nismo paničarili nakon što smo primili pogodak. Izdržali smo, rekli kako moramo Šveđane umarati i otvarati prostor. Uspjeli smo u tome, u drugom dijelu imali smo potpunu kontrolu nad susretom. Sviđa mi se mentalitet momčadi jer nismo niti jednog trenutka pali nego smo cijelo vrijeme vjerovali kako možemo doći do pogotka i slavlja. Zadovoljan sam pogotkom Kroosa jer je bio involviran u grešku kod prvog gola", rekao je Joachim Löw nakon susreta.

Iako se to rijetko može vidjeti na njegovom licu, Löw je gotovo cijelo drugo poluvrijeme proveo na nogama emotivno proživljavajući svaku priliku Elfa. Pogotovo su napete bile posljednje minute u kojima je Njemačka došla u nekoliko navrata na korak do pogotka.

"Ovo je bio triler prepun emocija. Imali smo i stativu Juliana Brandta samo tri minute prije pogotka. Krenuli smo riskantno prema naprijed posljednjih deset minuta. Znali smo da moramo dati sve u napad kako bi preokrenuli rezultat. Naravno, emocije su bile na vrhuncu. Posljednjih nekoliko minuta bilo je stvarno dramatično", dodao je njemački izbornik.

Što se tiče narednog susreta protiv Južne Koreje, njemački izbornik smatra kako će Njemačka morati biti na vrhuncu kako bi uspjela doći do slavlja. Plasman u osminu finala je prioritet i njemački izbornik istaknuo je kako uopće ne razmišlja o osmini finala i mogućem susretu s Brazilom, što su neki novinari sugerirali.

"Trenutno uopće ne razmišljam o tome jer postoji više opcija. Moramo vidjeti kakvi će uopće biti rezultati u drugoj grupi jer dobru šansu imaju Srbija i Švicarska. No najvažnije, mi još moramo igrati protiv Južne Koreje pa stvarno nema smisla sada o tome pričati. Moramo vidjeti kakva je situacija jer igrači su na kraju susreta bili izuzetno umorni. Jeromea Boatenga neće biti, Sebastian Rudy je slomio nos. Sutra ćemo morati vidjeti kakvo je stanje, uzeti vjerojatno dan odmora i početi razmišljati o Južnoj Koreji. Od ponedjeljka krećemo s pripremama za posljednji susret. Sutra slijedi odmor", zaključio je Löw.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!