Nogomet

Gomez: "Naučili smo puno u Rusiji. Moramo više ulagati u nogomet"

Jan Šneler • nedjelja, 24.06.2018.
Gomez: "Naučili smo puno u Rusiji. Moramo više ulagati u nogomet"
Foto: EPA

Izbornik Paname Hernan Dario Gomez nije izgledao ljuto niti razočarano, svjestan kako je kvaliteta engleske momčadi daleko veća od one panamske...

Iako su svi na stadionu u Nižnji Novgorodu bili oduševljeni prvim pogotkom Paname na Svjetskim prvenstvima, treba reći kako je izvedba engleske momčadi bila fantastična. Engleska je nakon prvog poluvremena vodila s velikih 5:0 i samo je u drugom dijelu finiširala započeto.

Izbornik Paname, Hernan Dario Gomez, osvrnuo se na igru svoje momčadi rekavši kako je ovo veliko iskustvo za Panamu i da u budućnosti moraju puno više raditi ako žele nešto više postići.

"Pokušali smo igrati protiv Engleske, ali razlika je prevelika. Engleska je bila iznimno efikasna. Bila su oba jedanaesterca, ništa nije bilo sporno. Engleska je fantastična momčad, igraju jako lijepo. Naučili smo jako puno u Rusiji. Moramo puno više ulagati u naš nogomet. Puno je toga što europske momčadi, ali i južnoameričke imaju, a što mi nemamo. S nogometnog aspekta, zadovoljan sam što nismo izgledali kaotično, no moramo jako puno popraviti, od taktike do igrača", rekao je Gomez.

U Panami sigurno neće biti oduševljeni porazom od Engleske (1:6), međutim ako bismo pogledali s realne strane, razlika u kvaliteti je ogromna. Izbornik Paname ipak ističe kako je ponosan na svoju momčad jer su uspjeli doći do pogotka, a posebno je sretan i zbog strijelca prvog pogotka Paname u povijesti.

"Felipe Baloy je postigao jedini pogodak i jako sam ponosan na njega jer će se on umiroviti na kraju natjecanja. Kada ste debitant na natjecanju, svakako uživate više, a postići prvi pogodak je još ljepši trenutak", zaključio je Gomez.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.Panama
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!