Nogomet

Subašić: "Danska je 18 utakmica bez poraza, to nemaju ni mnoge bolje reprezentacije"

hns.family • četvrtak, 28.06.2018.
Subašić: "Danska je 18 utakmica bez poraza, to nemaju ni mnoge bolje reprezentacije"
Foto: FaH

S predstavnicima medija u četvrtak je u Roščinu razgovarao prvi vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić...

Nema favorita

"Ovo je Svjetsko prvenstvo pokazalo da favorita nema, svatko svakoga može pobijediti. Utakmice su teške, a u osmini finala svi će ići 200 kilometara na sat za svoju državu, kako mi tako i Danci, a uz malo sreće mi ćemo biti uspješniji. Naravno, Francuska je možda među pet favorita za titulu, no Danska je 18 utakmica bez poraza, to nemaju ni mnoge bolje reprezentacije. Čvrsta su momčad s dobrim igračima i sjajnim Eriksenom. Snažan su kolektiv, a onda se unutar njega obično istakne upravo Eriksen, koji igra u sjajnom klubu."

"Naš će stožer sve analizirati, gledamo i pratimo suparnike, što je danas normalno u nogometnom svijetu. Bit ćemo upoznati sa svim detaljima. Mislim da je Danska puno bolja od Islanda, no priprema je uvijek ista. Danska je dobra iz prekida i protunapada, protiv Francuske su stajali u čvrstom bloku, i neće nam biti lako, ali važno je da mi budemo pravi."

Dobra atmosfera za korak više

"Svi se osjećamo super, pogotovo kada pobjeđujemo. Odigrali smo tri utakmice na vrhunskoj razini, pobijedili tri dobre reprezentacije. Ispunili smo prvi cilj, no znamo što nas sada čeka, i želimo napraviti još jedan korak više."

Pogled iz vratarskog kuta

"Vratarska je pozicija drugačija od igračke. Odmah se vidi pogreška, ali ovo Svjetsko prvenstvo pokazuje da stvarno ima izvrsnih vratara, čak i iz manjih klubova. Cijela naša momčad igra dobro, i onda je odmah lakše i stoperima i meni kao vrataru. Kad Mandžukić igra onakvu obranu, kad svi dobro izlaze iz bloka, sve funkcionira. Lijepo je ne primati pogotke, igramo jedni za drugog i tako trebamo i nastaviti. Budemo li stajali na terenu kao u prve tri utakmice, moglo bi sve biti dobro."

Podsjetnik na Vatrene '98

"Vatreni iz Francuske naši su idoli i svaka im čast na rezultatu. Bilo je lijepo gledati i onaj susret s Danskom '96, koji ćemo svi pamtiti po Šukerovom lobu. Međutim, sada se igra drugačiji nogomet. Sada mislimo samo na Dansku, to je naše prvo finale i moramo pobijediti kako bismo uopće mogli pričati o nečemu velikom."

Pohvala ekipi HNS-a

"Cjelokupna ekipa Hrvatskog nogometnog saveza radi odličan posao te imamo sve što nam treba, i hvala im na tome. Nadam se da ćemo svi zajedno ostati što dulje od Rusiji", zaključio je Subašić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!