Nogomet

Braithwaite: "Hrvatska nikada nije bila u situaciji da juri rezultat, to je naša prednost"

Jan Šneler • petak, 29.06.2018.
Braithwaite: "Hrvatska nikada nije bila u situaciji da juri rezultat, to je naša prednost"
Foto: EPA

Napadač Danske i engleskog drugoligaša Middlesbrougha, Martin Braithwaite, rekao je kako njegova momčad s velikim optimizmom dočekuje s Hrvatskom...

Danska i Hrvatska sučelit će se u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Dva dana prije počeka tog susreta, igrači obje momčadi ističu kako s optimizmom gledaju na taj ogled. Takav pristup je sportski, svakako razumljiv i realan.

Danski napadač i član Middlesbrougha, Martin Braithwaite, otkrio je novinarima kako je Danska u prednosti ispred Hrvatske, poglavito zbog težeg prolaska grupne faze natjecanja.

"Hrvatska će u utakmicu ući s velikom dozom samopouzdanja i vjere jer joj je sve išlo po planu u skupini. S druge strane, mi također imamo puno vjere u sebe jer smo ostali čvrsti i igrali timski čak i kada nam nije išlo. Ako stvari neće ići u našu korist, nećemo se iznenaditi jer smo već prošli takvu situaciju. Hrvati nisu i ne znamo kako će reagirati. Hrvatska nikada nije bila u situacija da juri rezultat i to je naša prednost", prenosi izjavu Braithwaitea, Reuters.

Iako su po dosadašnjim rezultatima i igri, Vatreni u apsolutnoj prednosti ispred Danaca, jasno je kako to neće ništa značiti u ovom susretu. Iako su se Danci mučili u svim utakmicama, pa čak i nezasluženo došli do tri boda protiv Perua, situacija je takva da su u osmini finala i imaju jednaku startnu poziciju kao i Hrvatska koja je primila samo jedan pogodak i to iz jedanaesterca.

"Ne mislim da su bolji od nas. U kvalifikacijama su bili drugi u grupi, isto kao i mi te su morali proći kroz dodatne utakmice. Nikakvu razliku ne čini činjenica da su počeli Svjetsko prvenstvo bolje od nas", zaključio je Danac.

Iako se ne možemo složiti s njim kako dobre igre i pozitivna atmosfera ne čine nikakvu razliku, Braithwaite je u suštini u pravu. U nedjelju će se igrati nova utakmica, potpuno odvojena od onih u grupnoj fazi. Dalje će proći momčad koja će biti bolja u tom trenutku, a ne nužno ona koja je prikazala bolju igru u grupnoj fazi.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!