Nogomet

Sampaoli: "Ovo je veoma bolno, bila je ovo jako teška utakmica"

Jan Šneler • subota, 30.06.2018.
Sampaoli: "Ovo je veoma bolno, bila je ovo jako teška utakmica"
Foto: EPA

Nakon ispadanja od Francuske u osmini finala, Argentinci putuju kući. Iznimno razočarani, tužni, ali nekako ne iznenađeni jer cijelo natjecanje odigrali su jako loše...

Iako ima širinu igrača, neke od najvećih svjetskih imena, Jorge Sampaoli svakom utakmicom začuđivao je navijače i ljubitelje nogometa diljem svijeta. Izbornik Argentine morat će objasniti zašto je Paulo Dybala na cijelom Prvenstvu odigrao samo 23 minute, zašto je Gonzalo Higuain imao samo protiv Nigerije zapaženiju minutažu te zašto mu je trebalo danas 66 minuta da ubaci Sergija Aguera.

To su sve igrači koji bi bili u prvoj postavi svake momčadi na ovom natjecanju. Na njih argentinski izbornik danas nije ozbiljno računao. Zašto nije, potpuno je nejasno i Sampaoli nije ponudio puno više na konferenciji za novinare. Samo je često ponavljao kako je potrebno napraviti analizu, ali ne sada, vruće glave, već u narednom periodu.

"Ovo je veoma bolno, posebno jer su igrači pružili sve od sebe. Bila je ovo jako teška utakmica, ali nismo uspjeli proći dalje. Frustriran sam, tužan i mislim da je to normalno. Ipak, ne želim sada pričati o budućnosti na klupi Argentine. Još je sve presvježe i bolno. Nije vrijeme za analizu. Moguće da je bilo pogrešaka", rekao je Sampaoli.

Premda je Argentina imala vodstvo 2:1 i zabila tri pogotka, to nije bila dobra igra. Nisu niti Francuzi briljirali, ali su koristili svoje snage i potpuno uništili obranu Argentinaca. Znalo se da su Francuzi dobri u kontrama i polukontrama, međutim Sampaolijeva momčad izgledala je iznimno propusno u zadnjoj liniji.

"Igrali smo protiv ekipe koja je iznimno brza u tranziciji. Uspjeli smo preokrenuti rezultat. Nakon jedne čudne akcije, izgubili smo vodstvo i onda potpuno pali. Nismo bili koncentrirani u pojedinim trenucima, ali igračima ništa ne zamjeram. Morat ćemo analizirati sve kasnije", dodao je izbornik Argentine.

Argentinci tako odlaze iz Rusije. Tužni i razočarani. Nakon Njemačke, ostali smo i bez drugog finalista iz Brazila. S obzirom na to da nema niti Nizozemske, jasno je kako će nove tri momčadi zasjesti na postolje. Što se tiče Argentine, veliko razočaranje. Pogotovo ako pogledate sastav. Nema sumnje kako je veliki problem u treneru koji očito od ekipe dobrih igrača nije složio momčad.

Higuaina i Dybalu je ostavljao na klupi dok su igrali neki koji im ne bi mogli biti zamjene u klubu. No, sjetimo se i nečega što su mnogi zaboravili. Sampaoli je prije Prvenstva doma ostavio Maura Icardija, najboljeg strijelca Serie A s 29 golova prošle sezone.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!