Nogomet

Marca: "SuperSubašić odveo Hrvatsku u četvrtfinale!"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.07.2018.
Marca: "SuperSubašić odveo Hrvatsku u četvrtfinale!"
Foto: FaH

Španjolski mediji oduševljeni su susretom između Hrvatske i Danske te dramom koji je ponudio. Junakom hrvatskog prolaza proglašavaju, naravno, Danijela Subašića...

Marca hvali Danijela Subašića koji je "spasio" Luku Modrića i odveo Hrvatsku u četvrtfinale. Obojica vratara dobili su pohvale, kao i cjelokupan dvoboj.

"SuperSubašić odveo je Hrvatsku u četvrtfinale, Hrvatska je njegovom zaslugom tek drugi put u svojoj povijesti otišla ovako daleko. Ovo je još jedno nezaboravno poglavlje ludog Svjetskog prvenstva u Rusiji."

"Kada se činilo da će o pobjedniku odlučivati penali, dogodio se - penal. Modrić je fantastično proigrao Rebića koji zaobilazi Schmeichela i kada je trebao samo pogoditi praznu mrežu ruši ga Zanka Jorgensen i zarađuje samo žuti karton. Kasper Schmeichel obranio je penal Modriću i bacio svog oca Petera u delirij, a Svjetsko prvenstvo dobilo je novo poglavlje. Modrić mora biti zahvalan Danijelu Subašiću koji je već sada jedan od junaka ovog Svjetskog prvenstva. Naelektrizirano, dinamično, ludo, dodajte pridjev koji god želite, tako je počeo ovaj veliki dvoboj", piše Marca.

Marca posebno hvali i Antu Rebića koji je još jednom odigrao odličnu utakmicu.

"U Hrvatskoj koja ima Modrića, Rakitića, Mandžukića, Kovačića, Rebić je jedan od onih koji igraju najbolje i već je iznenađenje Svjetskog prvenstva. Napadač Eintrachta predstavlja pravu napast za sve obrane, a izborio je i kazneni udarac koji Modrić nije realizirao. Pogodak koji je postigao protiv Argentine stavio ga je na nogometnu kartu, a ovo Prvenstvo završit će kao veliki igrač. Polako će doći na svoje, kvaliteta je neupitna."

Puno se očekivalo od dvoboja Modrića i Eriksena, ali on nije donio opravdao očekivanja.

"Puno se od njih očekivalo, ali nijedan nije imao svoju večer. Veznjak Tottenhama imao je vrlo malo utjecaja na igru te je promašio prvi danski penal u raspucavanju. Realov veznjak promašio je penal koji je mogao Hrvatsku odvesti u četvrtfinale u produžetku, ali pamtit ćemo njegovo dodavanje Rebiću. Niti Modrić niti Eriksen nisu briljirali kao inače."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!