Nogomet

Francuzi izostavili Subašića iz kruga najboljih, Vida i Rakitić među trojicom pohvaljenih

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.07.2018.
Francuzi izostavili Subašića iz kruga najboljih, Vida i Rakitić među trojicom pohvaljenih
Foto: FaH

Iako je Danijel Subašić izravno odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, francuski mediji druga imena proglasili su najboljima...

"20 godina Hrvatska je čekala na ovo! Od poznatog nastupa na Svjetskom prvenstvu 1998. godine nije uspjela doći do pobjede u nokaut fazi, ali sada je prekinula tu kletvu i može sanjati dolazak na vrh. Iako je impresionirala u grupnoj fazi i ovdje ušla kao favorit, izgledala je uplašeno i kao da se bojala prolaza u četvrtfinale", piše L'Equipe.

Le Figaro također podsjeća kako je Hrvatska čekala čak 20 godina na ovakvu pobjedu i to nakon što je 2008. i 2016. godine igrala odlično u skupini i onda ispala u nokaut fazi. Ovaj put eliminirala je Dansku, ali bilo je teško.

Kasper Schmeichel uvršten je među trojicu junaka i onih koji su odigrali odlično, a zanimljivo Le Figaro tu nije stavio i Danijela Subašića koji je izravno zaslužan za hrvatski prolaz. Zato su tu svoje mjesto našli Ivan Rakitić i Domagoj Vida.

"Ivan Rakitić zračio je sigurnošću u veznoj liniji. U slabijim hrvatskim razdobljima zadržao je svoju razinu igre i animirao suigrač. Osvojio je devet lopti čime je bio najbolji na susretu."

"Domagoj Vida bio je stup hrvatske obrane i ostvario je sjajnu obrambenu statistiku. Tri puta presjekao je loptu, osam puta je osvojio te je čak 12 puta očistio protivničke dugačke lopte", ističe Le Figaro.

U kategoriju onih koji su podbacili uvrstio je one od kojih se najviše očekivalo - Luku Modrića i Christiana Eriksena.

"Modrić je imao velike oscilacije tijekom susreta. Imao je nekoliko fantastičnih dodavanja, poput onog Rebiću kod penala, ali isto tako imao je i neuobičajeno puno krivih dodavanja. U 116. minuti preuzeo je odgovornost i izveo penal koji je Schmeichel obranio. U raspucavanju bio je puno uspješniji."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!