Tenis

Karlović ide u drugo kolo Wimbledona, Ćoriću poraz u tri seta

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.07.2018.
Karlović ide u drugo kolo Wimbledona, Ćoriću poraz u tri seta
Foto: EPA

Nakon što je Marin Čilić izborio nastup u drugom kolu Wimbledona, Borna Ćorić i Ivo Karlović ubilježili su polovičan uičinak. Karlović je upisao pobjedu, ali Ćorić nije bio tako uspješan...

Ivo Karlović i Borna Ćorić nastupili su u poslijepodnevnom programu Wimbledona, Ćorić je poražen u tri seta od Daniila Medvedeva, a Karlović je svladao drugog Rusa Mihaila Južnjija.

Karlović je duže vrijeme bio bez pobjede, ove sezone niti na travi nije mogao slaviti, ali zato je u Wimbledonu odigrao dobar meč i svladao prvog protivnika.

S druge strane stajao je iskusni Rus Mihail Južnji s kojim se Karlović već sastajao na ovoj podlozi i upisao jednu pobjedu i jedan poraz. Ovdje je slavio u četiri seta uz 36 as servisa i 69 posto ubačaja prvog servisa. Kada tako servisa, Karlovića nije lako pobijediti, a shvatio je to i Rus.

Južnji je bolje krenuo u meč i uzeo prvi set sa 6:4, ali nakon toga Karlović je uzeo sve svoje servis gemove, drugi set sa 7:5, treći u tie-breaku nakon što je gubio sa 6:3 te na kraju četvrti sa 6:3.

Dobar nastup donio mu je prolaz u drugo kolo gdje će imati teži posao, a tamo ga čeka Jan-Lennard Struff, neugodni Nijemac koji je krenuo pobjedom protiv Leonarda Mayera.

Nakon osvajanja turnira u Halleu Ćorić je došao s velikim očekivanjima u Wimbledon, međutim odmah na startu je zaustavljen. Mladi Rus Daniil Medvedev bio je bolji u tri seta i ostavio Ćorića bez drugog kola.

Teško je govoriti o nekom iznenađenju, Medvedev je dobar igrač i nije najbolji ždrijeb za Borbu što se vidjelo od početka meča.

Rus je uzeo prvi set u tie-breaku s 8:6, Borna je otvorio meč s 2:1 i breakom, ali brzo je izgubio prednost i ostatak meča proveo je u podređenom položaju.

U drugom i trećem setu Ćorić je potpuno pao, a nakon liječničkog time-outa samo se čekao kraj meča. U konačnici Medvedev je bio bolji i zasluženo prošao dalje.

Wimbledon, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Mihail Južnji (Rusija) 4:6, 7:5, 7:6(7), 6:3
Daniil Medvedev (Rusija) - Borna Ćorić (Hrvatska, 16) 7:6(6), 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!