Nogomet

Osorio: "Ovo je sport za muškarce, a ne za klauniranje"

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.07.2018.
Osorio: "Ovo je sport za muškarce, a ne za klauniranje"
Foto: EPA

Meksikanci nisu uspjeli iznenaditi Brazil i porazom 2:0 opraštaju se od Svjetskog prvenstva. Meksički izbornik Juan Pablo Osorio bio je vrlo ljut na Neymara i Gianlucu Rocchija nakon susreta...

Meksički izbornik nije štedio riječi kada je u pitanju bio Neymar. Smatra kako je brazilska zvijezda previše vremena trošila na travnjaku za "glumljenje" ozljede i tu krivi i suca Rocchija.

"Imali smo kontrolu nad susretom, ali sramotno je da se toliko vremena može potrošiti na jednog igrača. Čak četiri minute potrošilo se na njega i to nije dobra poruka i za djecu koja se bave nogometom. Ovo je sport za muškarce, a ne za klauniranje", bijesan je bio na Neymara Juan Pablo Osorio.

Neymar je u drugom poluvremenu dugo ležao na travnjaku i previjao se nakon što ga je nagazio Layun, Osorio smatra kako je Neymar tu pretjerao.

"Nagazio me i to nije bilo u redu. To se ne radi. Puno su pričali, ali sada idu kući", poručio je Neymar.

Osorio tvrdi kako je Rocchi tijekom cijelog susreta favorizirao Brazilce.

"Susret je u potpunosti išao u prilog Brazilu, sudac je konstantno sjeckao igru. Dvoboj je bio ravnopravan, a Meksiko je odigrao dobru utakmicu. Na žalost nismo imali mirnoće u posljednjoj trećini terena. Dobro smo krenuli, ali na žalost propustili smo te rane prilike. Brazil je predobra momčad da te ne bi kaznio."

Na ovom Prvenstvu na meksičkim vratima sjajan posao odrađivao je Guillermo Ochoa koji je skupio 20 obrana tijekom turnira.

"Drago mi je s osobne strane, ali ne mogu biti sretan jer nismo prošli dalje. Stvari jednostavno nisu išle u našu korist u ovom susretu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani03.07.2018. u 00:29
    Pa ako svi suci u Meksiku sude kao onaj što je sudio Urugvaj-Portugal (najbolje suđenje zasad vezano za simulatore) onda se Meksikanci imaju pravo ljutiti
    Bogomdani