Nogomet

Dalić: "S Rusima će opet biti teška borba, oni su se dokazali protiv Španjolske"

Branimir Korać, hns.family • ponedjeljak, 02.07.2018.
Dalić: "S Rusima će opet biti teška borba, oni su se dokazali protiv Španjolske"
Foto: FaH

Po dolasku hrvatske reprezentacije u Soči, gdje će igrati s domaćinom Rusijom, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije...

Hrvatska je protiv Danske imala dosta oscilacija, padala je i dizala se, ali na kraju je slavila.

"Preživjeli smo, proslavili i već počinjemo pripreme za subotnje četvrtfinale. Nemamo više vremena misliti o Danskoj, usredotočeni smo samo na Rusiju. Mi smo jučer pet puta pali i ponovno se digli, a to pokazuje mentalnu zrelost naših igrača i njihovu vjeru u sebe i svoju kvalitetu, u što ih uvjeravam od prvog dana. Nije bilo nimalo lako, Danska je nametnula svoj stil, bez ljepote i tehničke potkovanosti. Imali smo sreće, božje pomoći, ali zaslužili smo - možda i kao nagradu za onu Tursku, za onaj Portugal, no sada moramo paziti da se to sve ne okrene brzo na drugu stranu."

Zlatko Dalić ističe kako je pobjedu donijela momčad, a ne pojedinci i da se samo s takvim razmišljanjem može naprijed.

"Prolaze momčadi, a ne pojedinci. S Rusima će opet biti teška borba, oni su se dokazali protiv Španjolske. Imamo pet dana za privikavanje na temperaturu i vlagu u Sočiju, mislim da je bila dobra odluka doći ovamo odmah nakon utakmice. Želimo učiniti svoje navijače sretnima, a isto vrijedi i za Rusiju. Međutim, nadamo se da će naša sreća trajati dulje, a bit je nogometa da navijači uživaju. Ono što može nogomet - okupiti toliko ljudi u tolikom veselju - ne može ništa drugo."

Udarci s bijele točke odlučili su o putniku u četvrtfinale.

"Jedanaesterci su uvijek lutrija, nekada vratara krene pa čita strane, nekada igrači loše pucaju i tu nema pravila. Ovisi o danu, o sreći, a Subašić je jučer obranio tri od pet - kao i Schmeichel unutar cijele utakmice, dakle obojica su bila na vrhunskoj razini. Vratari su tu da nas spase kada treba, da nas izvuku, i to je Subašić učinio. Hvala mu. Nisam imao namjeru doći do jedanaesteraca, ali vježbali smo za svaki slučaj. Što se Modrića tiče, on je naš kapetan, on nas vodi, i preuzeo je odgovornost u raspucavanju te dokazao koliko je veliki igrač. To je bio sjajan potez, koliko god mu je bilo teško. Bude li trebalo, opet će pucati."

Posljedice od dvoboja s Danskom osjeća Mateo Kovačić koji je zaradio ozljedu ramena i tek će se vidjeti koliko je ona teška.

"Kovačić je pao na rame, bilo je dosta bolno, ali nije želio izaći i svaka mu čast na toj hrabrosti. Otišao je kontrolno snimanje pa ćemo vidjeti kakva je situacija. Svi su ostali umorni, no danas je dan za regeneraciju, a u utorak poslijepodne počinjemo s treninzima."

Iako je čak osmorici prijetila suspenzija zbog žutih kartona, igrači su se suzdržali i nitko ne propušta Rusiju.

"Sudac je protiv Danske bio fantastičan, pazio je na utakmicu i igrače, a ionako je bilo korektno s obje strane bez obzira na ulog i nije tražilo potezanje kartona. No, prijetnja nam ostaje i u subotu, ali nećemo se čuvati u žaru borbe - jedino je važno ne dobiti karton zbog prigovora ili nesportskog ponašanja."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver02.07.2018. u 23:57
    Rusi pod dopingom....100%
    beaver