Nogomet

Ćorluka: "Nakon ove Danske došli smo osvojiti Svjetsko prvenstvo"

hns.family • ponedjeljak, 02.07.2018.
Ćorluka: "Nakon ove Danske došli smo osvojiti Svjetsko prvenstvo"
Foto: FaH

Vedran Ćorluka i Šime Vrsaljko također su iznijeli svoja viđenja zbivanja u Nižnjem Novgorodu, gdje je Hrvatska na jedanaesterce svladala Dansku...

Šime Vrsaljko dan nakon utakmice istaknuo je kako će Hrvatska biti spremna za utakmicu protiv Rusije protiv koje će dati sve od sebe.

"Doživjeli smo jedno emotivno pražnjenje, s obzirom na to da smo imali priliku sve riješiti u produžecima. No, kapetan je pokazao svoj karakter i veličinu, kao i svi drugi koji su sudjelovali u raspucavanju. Bilo je teško, ali je time sada slađe, iako su jedanaesterci uvijek lutrija. Danska je bila tvrda, neugodna, imala je kvalitetu i prema naprijed - naprave šansu iz auta, tako smo primili prvi gol - ali ipak smo ih preskočili."

"Prisjetili smo se i one Turske, ali mislim da smo odigrali mušku utakmicu, a tek sada dolazi ono najvažnije. Rusija će imati veliku podršku i bit ćemo spremni, imamo moć i kvalitetu otići do samog kraja, žrtvovat ćemo se i dati 300 posto da obradujemo svoje obitelji i cijeli hrvatski narod."

Vedran Ćorluka dugi niz godina igra u ruskom prvenstvu i jako dobro poznaje ruske igrače.

"Poželio sam sreću svojim klupskim suigračima iz Rusije prije početka Svjetskog prvenstva, a mislim da ni oni nisu očekivali da će biti u ovakvoj situaciji. Sigurno će svom izborniku odati neke tajne koje sam im ja rekao o hrvatskoj reprezentaciji, ali ja imam više njihovih tajni o ruskoj. Oni su se oslobodili pritiska prolaskom skupine, ovo im je sve sada bonus, tako da će veći biti pritisak na nama. Nakon ove Danske mi smo došli osvojiti Svjetsko prvenstvo. U to svi vjerujemo i tako treba pristupiti Rusiji. Oni su prošli dramu u osmini finala isto kao i mi, imamo iste uvjete, a smatram da smo mi sada psihički puno bolji."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!