Košarka

Lakersi slažu Jamesu momčad, dolazi i Rajon Rondo

Branimir Korać • utorak, 03.07.2018.
Lakersi slažu Jamesu momčad, dolazi i Rajon Rondo
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi od momčadi koja ne može do doigravanja, u nekoliko dana postali su momčad koja ima ambiciju uzeti naslov prvaka. Dolazak LeBrona Jamea za 180 stupnjeva je okrenuo franšizu....

Los Angeles Lakersi navikli su imati u svom rosteru neke od najboljih igrača današnjice. Nakon odlaska Kobea Bryanta u mirovinu, bilo je jasno kako neće dugo biti bez velikog imena i to se ostvarilo dolaskom LeBrona Jamesa.

Odmah se krenulo sa slaganjem momčadi za Jamesa koji se sigurno neće zadovoljiti prosjekom ili polovičnim rješenjima već svake sezone ide i isključivo napada naslov prvaka.

Još jedno novo ime u redovima Lakersa je Rajon Rondo koji dolazi na jednogodišnji ugovor vrijedan devet milijuna dolara.

I dok Rondo dolazi, Lakersi se rješavaju Juliusa Randlea koji odlazi na tržište slobodnih igrača. Randle je očajnički htio ostati u Lakersima, njegovi predstavnici pokušali su u razgovoru s ljudima iz kluba zadržati ga u Los Angelesu, ali Magic Johnson i suradnici smatrali su kako će im bolje doći tih oko 12,5 milijuna dolara pod salary capom koji se oslobađaju odlaskom Randlea.

Zainteresiranih za njegove usluge neće nedostajati, prošle sezone bilježio je prosjek od 16,1 poena i osam skokova, a priličan je broj klubova kojima bi došao njegov profil igrača.

Za Ronda se zna što donosi, iskusan je razigravač koji će dijeliti minutažu s Lonzom Ballom. Lakersi Rondu nisu mogli garantirati kako će u sezonu ući kao startni razigravač, ali pristao je boriti se za minutažu s Ballom. Rondo je prilično tvrdoglav igrač koji nije naviknuo na mrvice i jedino ga LeBron tu može držati "na uzici" ako krene nezadovoljstvo. S druge strane imate LaVara Balla i show oko Lakersa mogao bi biti zagarantiran.

Što se tiče našeg Ivice Zupca, Lakersi ga definitivno ostavljaju u rosteru, a kakvu ulogu će imati, vidjet ćemo nakon što u Los Angelesu konačno popune roster. Ono što je sigurno, za Lakerse više nema razvijanja i podizanja mladih igrača, oni su sada franšiza koju zanima isključivo rezultat i Zubac će morati naporno raditi za ikakvu priliku, a kada se pojavi, neće biti prava na pogrešku.

Dodatak, 3.7., 1:09h: U međuvremenu je Randle dogovorio dvogodišnji ugovor s New Orleans Pelicansima vrijedan 18 milijuna dolara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!