Tenis

Ispala još jedna hrvatska tenisačica: Kasatkina bolja od Fett

Jan Šneler • utorak, 03.07.2018.
Ispala još jedna hrvatska tenisačica: Kasatkina bolja od Fett
Foto: EPA

U prvom kolu Wimbledona ostali smo i bez Jane Fett koja je izgubila nakon nešto manje od 90 minuta od Ruskinje Darije Kasatkine...

Težak ždrijeb za hrvatsku tenisačicu Janu Fett pokazao se kao neprelazan. Ruska tenisačica i 14. nositeljica, Daria Kasatkina porazila je Fett u dva seta. Iako je hrvatska tenisačica imala svoje prilike, Kasatkina je bila koncentriranija i na kraju slavila.

Već u prvom setu bilo je vidljivo kako će Fett imati velikih problema u današnjem meču. Kasatkina je kao brzi vlak prošla i osvojila prva tri gema, od čega dva na servis hrvatske tenisačice. Fett se uspjela vratiti u sljedećem gemu, no Kasatkina ponovno radi break i dolazi do vodstva od 2:5 i servisa.

Imala je hrvatska tenisačica tri break prilike, ali Ruskinja je uspjela privesti set kraju. Drugi set bio je konfuzan i na trenutke negledljiv, s obzirom na ogroman broj breakova. Od 12 gemova u setu, devet ih je osvojeno na tuđi servis. Prvo je krenula Kasatkina i vodila sa 0:3, da bi s dva uzastopna breaka Fett izjednačila.

Neko vrijeme su se izmjenjivale tenisačice, dok konačno u 12. gemu, Kasatkina nije osvojila svoj servis i drugi set sa 5:7. Interesantno, čak i u tom gemu, Fett je imala 30:40 i break priliku.

Wimbledon, žene, prvo kolo:
Jana Fett (Hrvatska) - Daria Kasatkina (Rusija, 14) 2:6 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!