Tenis

Darija Jurak u paru s Qiang Wang ispala u prvom kolu Wimbledona

Jan Šneler • srijeda, 04.07.2018.
Darija Jurak u paru s Qiang Wang ispala u prvom kolu Wimbledona

Iako su Aoyama i Brady bile favoritkinje prije početka meča, Jurak i Wang su prilično lako izgubile u prvom kolu Wimbledona...

Nažalost, svakim danom sve se više smanjuje broj hrvatskih tenisača i tenisačica u Wimbledonu. Darija Jurak i Qiang Wang za manje od sat vremena izgubile su od Shuko Aoyame i Jennifer Brady. U oba seta, hrvatsko-kineskom paru popustila je koncentracija u ključnim trenucima te su Aoyama i Brady lagano došle do pobjede.

Prvi set počeo je dobro. Kada bismo gledali prvih pet poena, više su se Aoyama i Brady mučile na svom servisu nego što je bilo obrnuto. Ipak, tada počinje pad. Pri vodstvu 2:3, Aoyama i Brady rade dva uzastopna breaka i sa 2:6 osvajaju prvi set.

U drugom setu ponovno ista priča, samo nešto duža. Sve je bilo dobro do osmog gema. Ponovno, izvadimo malo statistike. Jurak i Wang su osvojile pet poena na servis protivnica, dok su Aoyama i Brady to uspjele samo dvaput. No, taj kobni osmi gem donio je japansko-američkom paru 0:40 i tri prilike za break. U tome su uspjele i ponovno prilično lako došle do 3:6 i slavlja u meču.

Japansko-američka kombinacija u drugom kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja Dabrowski i Xu te Riske i Savčuk.

Wimbledon, parovi (ž), prvo kolo:
Jurak (Hrvatska)/Wang (Kina) - Aoyama (Japan)/Brady (SAD) 2:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!