Nogomet

Poznato ime sudi Hrvatskoj, hoće li Ricci ponovno biti sretan za Dalićevu momčad?

Branimir Korać • četvrtak, 05.07.2018.
Poznato ime sudi Hrvatskoj, hoće li Ricci ponovno biti sretan za Dalićevu momčad?
Foto: FaH

Određeni su suci za četvrtfinalne susrete Svjetskog prvenstva, a Hrvatskoj će drugi put na ovom Prvenstvu suditi brazilski sudac Sandro Ricci...

Sudac koji je sudio Hrvatskoj protiv Nigerije u prvom kolu grupne faze, delegiran je i za dvoboj između Hrvatske i Rusije. Sandro Ricci sudio je kazneni udarac nakon hrvačkog zahvata nad Mandžukićem, a Hrvatska je, kao što znamo, svladala Nigeriju s 2:0.

Ricci već ima iskustva sa Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine gdje je sudio svoj prvi dvoboj na velikom natjecanju u susretu između Francuske i Hondurasa te postao prvi sudac koji je priznao pogodak zahvaljujući tehnologiji koja sugerira da je lopta prošla gol liniju.

2010. godine Ricci je bio proglašen za najboljeg brazilskog suca po prvi put, kasnije je sudio utakmice pod Fifinom ingerencijom uključujući finale Svjetskog klupskog prvenstva 2013. godine, finale Copa Americe, a sudio je i na Olimpijskim igrama u Riju.

U Rusiji je osim susreta Hrvatske i Nigerije, sudio i dvoboj između Francuske i Danske, a u te dvije utakmice podijelio je ukupno četiri žuta kartona i nijedan isključujući.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!