Nogomet

Deschamps: "Danas smo bili bolji od Urugvaja", Tabarez: "Rekao sam igračima da mogu biti ponosni"

Petar Jenjić • petak, 06.07.2018.
Deschamps: "Danas smo bili bolji od Urugvaja", Tabarez: "Rekao sam igračima da mogu biti ponosni"
Foto: EPA

Nakon utakmice između Francuske i Urugvaja izbornici su podijelili svoje dojmove. Dok s jedne strane Didier Descamps ističe kako je njegova momčad apsolutno zaslužila pobjedu, Oscar Tabarez kaže kako, bez obzira na poraz, njegovi igrači mogu biti ponosni na sebe...

Nije bilo prevelikih problema za Francuze u utakmici četvrtfinala protiv Urugvaja koji se nije pokazao u najboljem svijetlu. Unatoč tome izbornik Oscar Tabarez kazao je kako igrači trebaju biti ponosni na sebe jer su odigrali jako dobar turnir.

"Za zemlju kao Urugvaj osjećate se loše kada ispadne, posebno ako uzmemo u obzir njenu povijest. Međutim, sada moramo ići dalje jer postoje mnoge kvalitetne reprezentacije koje su turnir zaključile i ranije. Greške ne radite samo onda kada ništa ne radite. Rekao sam svojim igračima da mogu biti ponosni na sebe i uzdignute glave."

Očekivano zadovljan pobjedom svoje momčadi bio je Didier Deschamps koji je istaknuo kako je konačan rezultat apsolutno zaslužen.

"Mislim da smo zaslužili ovakav rezultat. Igrali smo protiv odličnog Urugvaja, ali danas smo bili bolji od njega. Imamo mladu momčad koja je već igrala protiv ovakvih ekipa i ranije, ali kako turnir odmiče protivnici su sve teži, kao i zahtjevi utakmice."

"Volim doći do svojih ciljeva kao i svi drugi, ali ovdje se ne radi o meni. Moj ponos vezan je uz reprezentaciju i ovdje želim izdvojiti moje pomoćnike koji mi pomažu iz dana u dan. Ništa ne radim samostalno, ovdje sam za momčad", zaključio je Deschamps.

SP 2018., završnica

četvrtfinale

Urugvaj0:2Francuska
Brazil1:2Belgija
Švedska0:2Engleska
Rusija3:4 **Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!