Tenis

Inglot i Škugor prošli dalje, Marach i Pavić neočekivano ispali

Jan Šneler • petak, 06.07.2018.
Inglot i Škugor prošli dalje, Marach i Pavić neočekivano ispali
Foto: EPA

Iako su imali prednost od 2:0 u setovima, prošlogodišnji finalisti Wimbledona, šokantno su ispali već u prvom kolu Grand Slama...

Nakon nevjerojatnog poraza Marina Čilića u drugom kolu pojedinačne kategorije, hrvatski tenisač Mate Pavić jednako je ponovio i u konkurenciji parova. U paru s Oliverom Marachom, Pavić je propustio prednost od 2:0 u setovima te izgubio od Federica Delbonisa i Miguel-Angela Reyes-Varele.

Sve je išlo prema planu. Marach i Pavić su igrali dobro, pritisnuli servis protivnika u petom gemu prvog seta i zasluženo došli do breaka. Do kraja seta, zadržali su tu prednost i sa 6:4 osvojili prvu dionicu meča. U drugom setu, breaka nije bilo, no austrijsko-hrvatski par uspješno je slavio u tie-breaku i došao korak do pobjede.

Nažalost, tu je krenuo neobjašnjiv pad. U trećem setu konačno su se ukazali Delbonis i Reyes-Varela te u trećem gemu uzeli prvi break u meču. Marach i Pavić su imali odličnu priliku vratiti izgubljeno u osmom gemu, no nisu uspjeli. Argentinsko-meksički par smanjio je razliku u setovima. Četvrti set bio je jednako neizvjestan kao i drugi.

Prilika za break nije bilo, tenisači su dobro servirali i sve je mirisalo na novi tie-break. Nažalost, u najgorem trenutku, pri rezultatu 5:5, Marach i Pavić ponovno gube servis i dopuštaju Delbonisu i Reyesu potpuni povratak u meč. Tu je bio potpuni kraj jer igra u petom setu ne odgovara renomeu prvih tenisača svijeta u konkurenciji parova.

Marach i Pavić potpuno su se raspali i s dva rana breaka, Delbonis i Reyes-Varela privode mirno meč kraju i sa 2:6 odnose veliku pobjedu protiv prvih nositelja.

Lagan posao nije imao niti drugi hrvatski tenisač. Više od tri sata trebalo je Dominicu Inglotu i hrvatskom tenisaču Franku Škugoru da dođu do pobjede i prolaza u osminu finala Wimbledona. S druge strane bili su izuzetno opasni Marcelo Demoliner i Santiago Gonzalez koje su Inglot i Škugor uspjeli svladati tek nakon pet setova.

Počelo je odlično za britansko-hrvatski par koji je već u prvom gemu došao do breaka. Mirno su osvajali poene do devetog gema kada su došli do još jednog oduzimanja servisa i osvojili prvi set sa 6:3. U drugoj dionici meča, prilika nije bilo previše no Demoliner i Gonzalez koriste trenutak nepažnje i u sedmom gemu dolaze do breaka.

Nisu mogli Inglot i Škugor ništa te su Brazilac i Meksikanac uspjeli izjednačiti u setovima. Treći set bio je najneizvjesniji. Ponovno malo prilika za break, dobri servisi tenisača i tie-break. U 13. igri još malo neizvjesnosti, no Škugor i Inglot imaju više koncentracije u samoj završnici i uspijevaju ponovno preuzeti vodstvo u setovima.

Posljednja dva seta bila su dijametralno suprotna. Taman kad se očekivalo da će Inglot i Škugor konačno završiti meč i uspjeti kapitalizirati vodstvo u setovima, Demoliner i Gonzalez dolaze do dva breaka i prilično rutinski sa 2:6 izjednačavaju. U petom setu očekivali smo psihološki jači brazilsko-meksički par, no dogodilo se ponovno suprotno.

Inglot i Škugor dolaze do dva breaka u prvih pet gemova i s jednakih 6:2 konačno dolaze do teško izborene pobjede. U osmini finala očekuje ih dvoboj protiv boljih iz susreta Broadyja/Claytona i Gonzaleza/Jarryja.

Wimbledon, parovi (m), 1. kolo:
Delbonis/Reyes-Varela - Marach/Pavić (1) 4:6 (3)6:7 6:4 7:5 6:2

Wimbledon, parovi (m), 2. kolo:
Inglot/Škugor (15) - Demoliner/Gonzalez 6:3 4:6 7:6(2) 2:6 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!