Nogomet

Marca: "Nogomet je bio pravedan, Rusija je eliminirana"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.07.2018.
Marca: "Nogomet je bio pravedan, Rusija je eliminirana"
Foto: FaH

Marca je prepuna hvale za Hrvatsku i tvrdi kako bi bilo apsolutno nezasluženo da je Rusija prošla dalje. Hrvatska je bila bolja i potpuno je zaslužila prolaz...

Španjolci su ispali od Rusije, a u četvrtfinalu Hrvatska ih je osvetila pobjedom na penale. Hrvatska je bila bolja i potpuno je zaslužila prolaz, tvrdi Marca:

"I protiv Hrvatske Rusija je potpuno odustala od napada, čekala pogrešku vjerujući da će joj se ukazati prilika. No Hrvatska je pružila više, Modrić je bio najbolji, a Čerčesov je promašio s izmjenama. Rezultat nije mogao biti drugačiji od hrvatskog prolaza u polufinale. Živio Modrić!"

Marca isto tako tvrdi kako sudački kriterij nije bio jednak.

"Suci moraju spriječiti čvrstu igru kakvom je Rusija igrala u nekim trenucima ovog Svjetskog prvenstva. I protiv Španjolske i protiv Hrvatske Rusi su radili jako čvrste prekršaje za koje nisu dobivali žute kartone. Pravila moraju biti jednaka za sve."

Trojicu igrača posebno su apostrofirali i to Marija Mandžukića, Luku Modrića i Ivana Rakitića.

"Mandžukić bi uvijek bio u mojoj momčadi. On uvijek pruža apsolutno sve od sebe na travnjaku i itekako komplicira život protivniku. Svojim kretnjama pomaže suigračima, a u obrani ne ispada. Protivnički braniči znaju da ne smiju oklijevati niti sekundu jer ako budu, izgubit će loptu."

Modrić je opisan riječi "umjetnik". "Teško je još nešto dodati o Modriću, on je sada možda najbolji veznjak svijeta jer je Busquets u posljednje vrijeme malo pao. Luka je primjer da igrajući u veznoj liniji ne morate igrati čvrsto i da ne morate konstantno gubiti lopte da bi ih ponovno osvajali. Zahvaljujući njegovoj inteligenciji i pregledu igre, zna kako uvijek biti na pravom mjestu."

"Nije odigrao svoju najbolju utakmicu, ali Rakitić zaslužuje kip u Zagrebu, Dubrovniku, Split, Zadru i bilo gdje drugdje. Barcelonin igrač posljednji je izvodio penal i nije posustao. S mirnoćom kakvu imaju samo najveći, prevario je Akinfejeva i odveo Hrvatsku u polufinale. O njemu se malo priča kada se govori o individualnim nagradama, a sigurno zaslužuje više."

Marca nastavlja i tvrdi kako je hrvatska zlatna generacija zaslužila ovo.

"Hrvatska je tamo gdje treba biti. Uz agoniju, produžetke i penale, dosegla je vrhunac ove generacije. Tamo gdje Španjolska nije uspjela doći zbog svojih problema, Hrvatska je otišla iako je također prolazila kalvariju kako bi slomila rusku obranu. Bilo je malo sreće kod Modrićevog penala, ali Rakitić je potpisao rusku predaju. Ivan Strašni!"

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani08.07.2018. u 01:56
    Španjolci su po meni loši gubitnici. Rusi su ih pošteno dobili, a sad im se oni, kao, naslađuju jer su ispali. Dno dna.
    Bogomdani