Nogomet

Englezi se pitaju hoće li Hrvatska imati dovoljno energije i sretni su što izbjegavaju Ruse

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.07.2018.
Englezi se pitaju hoće li Hrvatska imati dovoljno energije i sretni su što izbjegavaju Ruse
Foto: FaH

Narednih dana bit će puno analiza u engleskim medijima i najavama dvoboja protiv Hrvatske, a iako niti Engleska nije briljirala, otočka javnost vrlo je optimistična po pitanju šansi protiv Hrvatske...

BBC upozorava kako je Hrvatska posljednja dva susreta dobila boljim izvođenjem kaznenih udaraca i brine se hoće li biti dovoljno energije u Dalićevoj momčadi za polufinale.

"Za ovu hrvatsku generaciju ovo je vjerojatno posljednje svjetsko prvenstvo, a možda i posljednje veliko natjecanje. Luka Modrić ima 32 godine, Ivan Rakitić 30, Mario Mandžukić 32, Ivan Perišić 29. Bez obzira na sva ta velika igračka imena, nije to bila dominantna predstava, Dalićeva momčad mučila se u uspostavljanju svoje kvalitativne nadmoći. Međutim kao i protiv Danske, pronašla je način kako pronaći dalje, ponovno je to učinila na penale. Susret s Engleskom je za samo četiri dana i hoće li imati dovoljno energije za pružiti svoju najbolju utakmicu? Može li nadmašiti generaciju iz 1998.? Vrijeme će pokazati."

Sky Sports proglasio je za igrača utakmice Ivana Rakitića te se poigrao nekim statističkim pokazateljima.

"Hrvatska je druga reprezentacija koja je na jednom turniru dva puta prošla na penale, prva je to učinila Argentina 1990. godine. Sada Hrvatska ima osam različitih strijelaca na ovom SP-u i jedino Belgija ima jednog više. Gol Kramarića bio je tek drugi hrvatski gol glavom na svjetskim prvenstvima."

"Bio je to dramatičan dvoboj, ali nedostajalo je kvalitete. Rusija se zadovoljila obrambenim pristupom, a Hrvatska je dominirala terenom preko Luke Modrića koji je namjestio drugi gol te njegovog partnera u sredini Ivana Rakitića koji ga je zasjenio. Nemojte se iznenaditi ako čujete puno toga iz engleskog tabora o Rakitiću u narednim danima."

Telegraph je uvjeren kako Engleska ima dobre šanse protiv Hrvatske i zahvaljuje što je izbjegnut veliki dvoboj protiv Rusije u Moskvi.

"Engleska može biti zahvalna što se neće dogoditi polufinalni dvoboj protiv Rusije u Moskvi što je mogla biti jedna od najnapetijih političkih utakmica u novije doba. No Hrvatska će predstavljati višu prepreku u srijedu, posebno ako Luka Modrić nastavi ovako voditi momčad, a nogometni bogovi i dalje budu na strani Hrvatske. Ne postoji opasnost da Gareth Southgate bude posramljen kao što je to bio Steve McClaren kada je na Wembleyju 2007. godine izgubio 3:2 i zaradio nadimak The Wally with the Brolly. Engleska ima razloga vjerovati, ali Hrvatska na krilima ovog samopouzdanja također", ističe Telegraph.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!