Nogomet

Clarin: "Tko Hrvatskoj može uzeti san o pobjedi protiv Engleske?"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.07.2018.
Clarin: "Tko Hrvatskoj može uzeti san o pobjedi protiv Engleske?"
Foto: FaH

Argentinski Clarin kao i svi ostali mediji ističe kako je Hrvatska bila bolja i da joj nitko ne može uzeti san o izbacivanju Engleske u polufinalu...

Clarin izjednačava ovu hrvatsku generaciju s brončanom iz 1998. godine te poručuje da Hrvatska s pravom može sanjati o ulasku u finale.

"Hrvatska je u polufinalu dva desetljeća nakon što je sjajna generacija iznenadila svijet u Francuskoj samo sedam godina nakon raspada Jugoslavije. Nikada Hrvatska nije imala reprezentaciju kao te 1998. sve do ove subote. I tko joj može uzeti san o pobjedi protiv Engleske?"

Što se tiče samog susreta, Hrvatska je dominirala, ali nije tako lako probijala zgusnute ruske redove.

"Hrvatska je dominirala, ali nije uspjela dovršiti posao u 90 minuta. Luka Modrić nije bio u svom najboljem izdanju u početku, kroz sredinu je bilo jako teško proći i to je koristio na desnoj strani Šime Vrsaljko. U drugom dijelu Hrvatska je podigla kvalitetu, Ivan Perišić pogodio je stativu, Luka Modrić je narastao, ali Hrvatska nije mogla do pogotka. Onda su došli produžeci. Luka Modrić sjajno je nabacio, a Domagoj Vida ugasio Rusima svjetlo. Činilo se da je to za njih kraj. Fernandes ih je ipak vratio u utakmicu, ali na penalima Hrvatska je opet bila bolja. Rusi su se dostojno oprostili, a hrvatski san i dalje traje."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!