Tenis

Mektić i Peya se uspjeli vratiti, ali su Haase i Lindstedt bili uspješniji

Jan Šneler • ponedjeljak, 09.07.2018.
Mektić i Peya se uspjeli vratiti, ali su Haase i Lindstedt bili uspješniji
Foto: FaH

Iako su uspjeli preokrenuti gubitak od dva seta, Mektić i Peya nisu zadržali koncentraciju do kraja te su nakon gotovo tri i pol sata poraženi u osmini finala...

Nažalost, sve je očitije kako ovosezonski Wimbledon nije najsretniji za hrvatske tenisačice i tenisače. Nakon što su vrlo rano svoj nastup završili Borna Ćorić, Ivo Karlović i Marin Čilić, danas je izgubila i Donna Vekić, a i u parovima smo sve tanji. Iako su se uspjeli vratiti i doći u priliku za preokret, Nikola Mektić i Alexander Peya ipak nisu uspjeli.

Prva dva seta nisu bila najbolja za osme nositelje. Robin Haase i Robert Lindstedt vrlo su pametno koristili svaku priliku i sa samo jednim breakom došli do slavlja u prvom setu. Slično su ponovili i u drugom. Strpljivo su čekali šansu, a kada je došla, odlučno su krenuli u realizaciju. U osmom gemu drugog seta, Haase i Lindstedt su došli do 15:40 i osjetili kako bi ovaj poen mogao biti ključan u meču.

Uspješno su ga dobili te dobrim servisom došli nakon nešto malo više od sat vremena do lijepe prednosti od 2:0 u setovima. Ipak, Mektić i Peya imaju kvalitete i znalo se da neće ispasti bez ispaljenog metka. Trudili su se i slično kao i nizozemsko-švedski par mirno došli do breakova u naredna dva seta. Dok je treći bio relativno miran te su ga Mektić i Peya rutinski dobili sa 6:3, četvrti je bio pravi ispit strpljivosti.

Vodio je hrvatsko-austrijski par sa 3:1 i 4:2, no u osmom i desetom gemu Haase i Lindstedt su bili jako blizu povratka. Kod vodstva 4:3, Mektić i Peya su dozvolili čak tri break prilike protivnicima, a u desetom gemu čak četiri. Oba puta su Haase i Lindstedt imali 0:40 i nevjerojatno, oba puta nisu iskoristili velike poklone.

Mektić i Peya su tako izjednačili u setovima, došli u veliku psihološku pomoć koja je vjerojatno dosegla nebo kada su oduzeli još jedan servis u ključnom petom setu. Poveli su Mektić i Peya s 3:2, imali svoj servis i praktički meč u rukama, no nisu izdržali. Haase i Lindstedt prvo su odmah vratili izgubljeno, da bi nešto kasnije, kod vodstva 7:6 ponovno došli do breaka i konačno s 8:6 zaključili meč.

Wimbledon, parovi (m), osmina finala:
Mektić/Peya (8) - Haase/Lindstedt 5:7 3:6 6:3 6:4 6:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!