Tenis

Škugor prošao u četvrtfinale konkurencije muških parova

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.07.2018.
Škugor prošao u četvrtfinale konkurencije muških parova
Foto: FaH

Franko Škugor u paru s Dominicom Inglotom prošao je u četvrtfinale Wimbledona. U osmini finala nakon velike borbe svladali su Maxija Gonzaleza i Nicolasa Jarryja...

Franko Škugor jedini je preostali hrvatski predstavnik u konkurenciji muških parova u Wimbledonu. U singlu kod tenisača i tenisačica, kao i u ženskim parovima, predstavnika više nemamo, preostao je Škugor kod muških parova te Pavić, Dodig i Mektić u mješovitim parovima.

Škugor je s Dominicom Inglotom u konkurenciji muških parova u osmini finala tijesno slavio protiv Maxima Gonzaleza i Nicolasa Jarryja nakon gubitka prvog seta te osvajanja naredna dva u tie-breaku.

Kako je krenulo, činilo se da će se nastaviti skroman hrvatski učinak u Wimbledonu, međutim Inglot i Škugor ipak su došli do preokreta.

Nije bilo jednostavno, u trećem setu spasili su dvije vezane set lopte i nakon što su poveli s 2:1 u setovima, ipak je bilo lakše i mirno su dovršili posao u četvrtom setu.

U četvrtfinalu igrat će protiv para koji je u svim dosadašnjim mečevima eliminirao Hrvate. Robin Haase i Robert Lindstedt prvo su izbacili Dodiga i Rama pa Šančića i Vasilevskog te na kraju Mektića i Peyu.

Wimbledon, osmina finala:
Dominic Inglot/Franko Škugor (Velika Britanija/Hrvatska, 15) - Maximo Gonzalez/Nicolas Jarry (Argentina/Čile) 3:6, 7:6(5), 7:6(6), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!