Nogomet

Jorge Sampaoli ipak ostaje na čelu Argentine

Jan Šneler • utorak, 10.07.2018.
Jorge Sampaoli ipak ostaje na čelu Argentine
Foto: FaH

Iako je njegova pozicija slijedom lošeg rezultata u Rusiji bila iznimno ugrožena, izbornik Argentine Jorge Sampaoli ostaje na čelu reprezentacije....

Nakon priličnog loše rezultata kojeg je pratila slabija igra favorizirane Argentine, mnogi navijači i analitičari uzeli su na zub izbornik Jorge Sampaolija. Izbornik Argentine vukao je neke nevjerojatne poteze, ostavljao na klupi igrače koji su legitimni nositelji igre i na taj način navukao bijes cijele nacije.

Kada se tome pribroje i očita nesuglasja u momčadi te izrazito loša atmosfera, jasno je kako je njegov odlazak bio vrlo blizu. Ipak, svi su ostali u šoku saznanjem da bi Sampaoli, kada bi mu ugovor bio otkazan sada, imao pravu na odštetu od velikih devet milijuna eura.

Kako saznaje španjolska Marca, Sampaoli je dobio još vremena na klupi Argentine kako bi nastavio svoj projekt. To znači kako će preuzeti vođenje U-20 selekcije na predstojećem turniru u Španjolskoj. Također, mediji doznaju kako bi Sampaolijeva odšteta, kada bi bio smijenjen nakon Copa Americe sljedeće godine, pala na svega 1.5 milijuna eura. Upravo to je jedan od razloga zašto su u Savezu pristali na ovakav dogovor.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!