Nogomet

Jermaine Jenas: "Ako Engleska želi finale, mora zaustaviti najboljeg veznjaka na svijetu"

Jan Šneler • utorak, 10.07.2018.
Jermaine Jenas: "Ako Engleska želi finale, mora zaustaviti najboljeg veznjaka na svijetu"
Foto: EPA

Umirovljeni igrač Tottenhama i povremeni engleski reprezentativac Jermaine Jenas u svojoj kolumni za BBC Sport osvrnuo se na polufinalni susret Engleske i Hrvatske...

Već danima prije susreta Hrvatske i Engleske, otočki mediji kao i hrvatski, spremaju se za polufinalni ogled. Uz mnoštvo analiza i specijalnih emisija, mnogi umirovljeni igrači pišu kolumne u kojima nastoje što preciznije predočiti čitateljima svoje viđenje sutrašnjeg susreta.

Jedan od takvih je i Jermaine Jenas, bivši igrač Tottenhama i Newcastlea te povremeni engleski reprezentativac koji piše kolumnu za BBC Sport. U svojem jučerašnjem izdanju, Jenas je velik dio posvetio Hrvatskoj i posebno Luki Modriću, njegovom bivšem suigraču iz Spursa.

"Ako Engleska želi finale, mora zaustaviti najboljeg veznjaka na svijetu. Toliko cijenim Luku Modrić, svog bivšeg suigrača. Nisam upoznao mnogo igrača koji su toliko motivirani kao Modrić, a još manje ih znam koji imaju jednako talenta. Ono zbog čega je Modrić opasan za Englesku nisu samo njegova vizija, mogućnost igre s obje noge ili nisko težište. Modrić je uvijek zahtijevao puno od svojih suigrača i postojali su trenuci u utakmici kada bi ih poticao i ohrabrivao", piše Jenas za BBC Sport.

Jenas je u potpunosti u pravu. Modrić je na ovom Svjetskom prvenstvu pokazao koliko je važan u reprezentaciji i kako se profilirao u pravog vođu. Njegova igra u produžecima, posebno onaj trk do korner zastavice, pokazatelj su kako je kapetan Hrvatske izrazito fizički spreman i željan rezultata s Hrvatskom.

"Ne vidim trenutno boljeg igrač od njega u tom dijelu terena. Imajući na umu kako je osvojio četiri Lige prvaka s Real Madridom, mislim kako nije dovoljno cijenjen koliko zaslužuje. To je vjerojatno zato što ne postiže puno pogodaka. Tijekom cijele karijere nikada nije postizao puno golova, a to je nešto zbog čega ljudi procjenjuju kakav je tko igrač. Ne slažem se s tim. Kao što su njegov suigrač Toni Kroos, Španjolac Andres Iniesta ili još jedan Hrvat, Ivan Rakitić, Modrić je tip igrača koji daje ritam igre i svojoj momčadi kontrolu", dodaje Jenas.

Englez je pun hvale za Modrića, što je i razumljivo jer se radi o njegovom bivšem suigraču i velikom prijatelju. Ipak, Jenas smatra kako je cijela hrvatska momčad vrlo dobra i bit će izuzetno zahtjevan zaloga Engleskoj.

"Hrvatska ima kvalitetu, posebno u veznom redu s Modrićem, Rakitićem, Ivanom Perišićem i Antom Rebićem te možete reći da su najbolji na ovom Svjetskom prvenstvu. Kada tome pridodate one koji su igrali u finalima Lige prvaka, Marija Mandžukića i Dejana Lovrena, nije čudno što igraju jako dobro. Modrić je trenutno smatran za najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti i on nosi nade cijele zemlje na sebi. Odlično se nosi s tim pritiskom i vidjeli smo protiv Danske koliko je mentalno jak", zaključuje Englez.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!