Nogomet

Shilton: "Igrači se odlično nose s pritiskom, ali moraju nastaviti igrati kao momčad"

Jan Šneler • srijeda, 11.07.2018.
Shilton: "Igrači se odlično nose s pritiskom, ali moraju nastaviti igrati kao momčad"
Foto: EPA

Legendarni engleski vratar i rekorder po broju nastupa za Englesku Peter Shilton u razgovoru za Mercury istaknuo je zadovoljstvo igrom Engleske...

U nogometnim okvirima, posebno vratarskim, Peter Shilton, definitivno spada u kategoriju legendarnih igrača. U svojoj karijeri nastupao je više od 800 puta u engleskoj Prvoj ligi (današnjem Premiershipu) i čak 125 čuvao je vrata engleske nogometne selekcije. Veliki trag ostavio je u Nottingham Forestu s kojim je dva puta osvojio naslov Kupa prvaka, a izrazito ga cijene i u Leicesteru, njegovom rodnom gradu za čiji klub je nastupio 348 puta i postigao jedini pogodak u svojoj karijeri.

Upravo nastupi Leicesterovih igrača na ovom Svjetskom prvenstvu razlog su velikog Shiltonovog zadovoljstva. Uz odličan nastup Engleske, Shilton je apostrofirao značaj dvojice igrača Leicestera, Harry Maguirea i Jamie Vardyja.

"Harry je impresivan. Prije šest mjeseci na Twitteru sam napisao kako bi morao biti u engleskoj reprezentaciji. Ispostavilo se da sam bio u pravu. Fenomenalan je. Jamie Vardy, kojem sam pobliže pratio posljednjih godina, nažalost nije dobio uslugu koju je trebao, još jednom odličnog igrača. Obojica su nevjerojatan bonus Leicestera", rekao je Shilton za Mercury.

Shilton, uz sve uspjehe, ima i iskustvo igranja u polufinalu Svjetskog prvenstva. Prije točno 28 godina, kada je Engleska posljednji put bila u polufinalu, Shilton je stajao na golu. Na žalost Engleza, u raspucavanju protiv Njemačke, engleski vratar nije obranio niti jedan udarac.

"Bio sam iznimno uzbuđen zbog tog susreta u Torinu, ali sam ostao fokusiran na posao koji je bio preda mnom. Igrači se odlično nose s pritiskom i ne postoji razlog zašto ne bi tako nastavili i ubuduće. Moraš tretirati polufinale kao važnu utakmicu, ali ne smiješ dozvoliti da uzbuđenje i emocije prevladaju. Moraju nastaviti igrati kao momčad, koristiti prednost u prekidima i iskoristiti kvalitete Harry Kanea i Raheema Sterlinga", dodao je Shilton.

O tome kakve su šanse Engleske, Shilton nema dvojbe. Ovo je velika prilika i igrači su sigurno toga svjesni. Legendarni engleski vratar ističe kako su igrači već sada napravili veliku stvar, no mogu pobjedom ući u legendu.

"Kada smo igrali u Italiji 1990. godine, nismo bili svjesni ozračja u domovini. Nije tada bilo društvenih mreža i mogli smo se više koncentrirati na ono što je pred nama. Što se tiče toga vraća li se nogomet kući, iskreno se nadam da je moguće. Bilo bi to fantastično za naciju i nogomet. Već dugo čekam da se to dogodi. Posvetio sam svoj život engleskom nogometu. Vidjeti ove igrače kako to postižu bilo bi nevjerojatno i pokazalo bi našim navijačima da nikada ne gube nadu i vjeru", zaključio je Shilton.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!