Košarka

Dario Gjergja dobio veliko priznanje, Belgijci mu u ruke dali reprezentaciju

Branimir Korać • srijeda, 11.07.2018.
Dario Gjergja dobio veliko priznanje, Belgijci mu u ruke dali reprezentaciju
Foto: FaH

Hrvatski stručnjak Dario Gjergja novi je izbornik Belgije. Gjergja već dugo dominira u Belgiji s Oostendeom, a u Savezu su odlučili pružiti mu povjerenje i postaviti ga za izbornika...

Dario Gjergja stidljivo se spominjao oko klupe hrvatske reprezentacije, na kraju nije ušao u obzir kao ozbiljnija opcija, ali ipak će na kraju dobiti reprezentaciju u ruke. Ne hrvatsku već belgijsku, vodit će izabranu vrstu države u kojoj se dokazao.

Belgijci vrlo cijene Gjergju, što i nije nimalo čudno s obzirom da je s Oostendeom uzeo sedam naslova prvaka i šest kupova od 2011. godine. Tri puta proglašavan je za najboljeg trenera Belgije.

Na klupi reprezentacije zamijenit će Eddyja Casteelsa koji je vodio Belgiju posljednjih 13 godina. "Hvala Belgijskom košarkaškom savezu na povjerenju i čestitam treneru Casteelsu na 13 godina velikog rada u korist belgijske košarke. Nastavit ćemo raditi njegovim stopama i učinit ćemo sve da bi se kvalificirali na Eurobasket 2013. godine", poručio je Gjergja.

Gjergja je u Belgiji od 2008. godine kada je bio pomoćni trener Charleroija, a naredne dvije sezone vodio je Liege prije preuzimanja Oostendea s kojim apsolutno dominira.

S Belgijom ga očekuje nastup u predkvalifikacijama gdje će igrati s Portugalom i Islandom, a najuspješniji iz tog društva odlazi u kvalifikacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!