Nogomet

Modrić: "Englezi su trebali biti ponizniji i pokazati više poštovanja prema protivniku"

Jan Šneler • četvrtak, 12.07.2018.
Modrić: "Englezi su trebali biti ponizniji i pokazati više poštovanja prema protivniku"
Foto: FaH

Kapetan Hrvatske, Luka Modrić, u razgovoru za britanski ITV Sport, otkrio je kako ih je iznimno motivirali podcjenjivačka atmosfera engleskih medija...

Dobro su poznata dva lica otočkih medija. Jedno je ono euforično, pretjerano optimistično i naravno podcjenjivačko. Drugo je dijametralno suprotno, grubo, ponižavajuće i defetističko. S tim se moraju nositi svi engleski sportaši, ponajprije nogometaši, no engleski mediji ne shvaćaju da su porukama podcjenjivanja iznimno motivirali hrvatske igrače.

"Engleski novinari i komentatori na televiziji podcijenili su Hrvatsku i napravili ogromnu grešku. Sve njihove riječi smo upili, čitali komentare i rekli: "Sad ćete vidjeti tko će biti umoran". Trebali bi biti ponizniji i pokazati više poštovanja prema protivniku. Nismo bili nimalo umorni. Dominirali smo fizički i mentalno u svim aspektima igre. Trebali smo završiti susret i prije produžetaka", rekao je Luka Modrić za ITV Sport.

Kapetan Hrvatske potvrdio je ono što smo svi znali i što je bilo toliko iritantno proteklih dana. U jednoj emisiji britanskog BBC-a, nekadašnji veliki igrači Rio Ferdinand i Alan Shearer iznimno su podcijenili Hrvatsku. Shearer je govorio da neki igrači izgledaju "mrtvo na terenu", dok je Ferdinand najavljivao pobjedu Engleske s dva ili tri razlike. Takav pristup i takvo razmišljanje donijeli su im borbu za treće mjesto jer u finale ide Hrvatska.

"Ovo je nevjerojatno postignuće. San se ostvario. Nakon toliko dugo ušli smo u finale. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog sporta u povijesti. Moramo biti ponosni. Također, ovo je i jedno od najvećih trenutaka u mojoj karijeri. Ako bismo pobijedili u što se nadam, bit će to daleko najveći uspjeh moje nogometne karijere", zaključio je Modrić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!