Nogomet

Dean Ashton: "Mislim kako će Francuska lakoćom pobijediti"

Petar Jenjić • četvrtak, 12.07.2018.
Dean Ashton: "Mislim kako će Francuska lakoćom pobijediti"
Foto: FaH

Nekadašnji engleski napadač Dean Ashton osvrnuo se na sinoćnji poraz njegove Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva, a između ostalog istaknuo je kako Francuska bez većih problema dobiva finalnu utakmicu...

Nekadašnji engleski napadač Dean Ashton osvrnuo se na utakmicu svoje reprezentacije i poraz od Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva.

"Razočaran sam, kada zaključite nastup na Prvenstvu na ovakav način, ali teško je ne biti ponosan na ove igrače. Iako smo sada tužni moramo gledati što je ova mlada momčad donijela svima nama. Podignula je momčad na razinu više i donijela nadu u nacionalnu selekciju."

Iako je imao nekoliko manjih prilika, Harry Kane bio je prilično nevidljiv cijelu utakmicu, a za Ashtona to je samo preslika cijelog turnira.

"Bio je prilično tih cijeli turnir jer nije bio toliko uključen u igru koliko to ljudi možda misle jer će osvojiti Zlatnu kopačku. Zbog načina na koji smo igrali nije imao toliko dobrih prilika za udarac. Kada bude gledao natrag na turnir, osjećat će kako nije imao dovoljno prilike koliko je to možda i želio."

"Hrvatska je imala više loptu u nogama što joj je jako pomoglo jer kada imate loptu ne trebate raditi toliko posla. Mučili smo se u sredini, a u nekim trenucima Henderson je bio potpuno odsječen. Kada izgubite bitku u sredini terena vrlo je teško pobijediti bilo koju utakmicu. Kada je Hrvatska uzela zamaha do kraja ga nije ispustila", nastavio je nekadašnji engleski igrač.

Ashton se osvrnuo i na utjecaj Luke Modrića za hrvatsku reprezentaciju ističući kako će upravo on biti ključna figura u finalu.

"Puno toga će ovisiti što će se dogoditi u finalu. Mislim kako će Kylian Mbappe imati što za reći, kao i Raphael Varane koji igra fenomenalan turnir. Modrić je sjajan igrač. Mislim kako se mučio u prvom poluvremenu, ali u drugom su se mogle vidjeti sve njegove kvalitete. Uzimao je lopte pod pritiskom i držao je dok se utakmica lomila. Možda je to upravo ono što je Hrvatska imala, a mi ne - nekoga tko će opustiti momčad čuvanjem lopte."

Unatoč tome Hrvatskoj nije dao previše šanse u finalu.

"Mislim kako će Francuska lakoćom doći do pobjede. Imaju jako puno napadačkih kvaliteta i mislim kako je iskustvo gubitka prošlog Europskog prvenstva od ključnog značaja", zaključio je Ashton.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!