Nogomet

Umtiti: "Uobičajeno je biti umoran na kraju turnira, ali mislim kako će trčati kao u svakoj utakmici"

Petar Jenjić • četvrtak, 12.07.2018.
Umtiti: "Uobičajeno je biti umoran na kraju turnira, ali mislim kako će trčati kao u svakoj utakmici"
Foto: EPA

Utakmicu protiv Hrvatske najavio je i junak polufinala Samuel Umtiti koji se osvrnuo na igru Ivana Rakitića i Luke Modrić, kao i na poznanstvo s Dejanom Lovrenom...

Iako je Hrvatska igrala tri produžetka u knock-out fazi, Samuel Umtiti vjeruje kako to neće previše poremetiti njihove protivnike u finalu.

"Istina je kako igramo na Svjetskom prvenstvu i natječemo se protiv najboljih momčadi svijeta. Uspjeli smo prevladati i posljednje utakmice protiv odličnih igrača. Moramo obratiti pozornost na Mandžukića i Modrića, kao što smo radili i posljednjih dana."

"Mislim da je to uobičajeno, biti umoran na kraju turnira, ali kada igrate finale to i nestane. Ne razmišljamo previše o tome tako da mislim kako će trčati kao i u svakoj utakmici. Bit će to dobro finale, imamo odlične igrače i snažnu momčad, kao i Hrvatska koja igra kao kolektiv."

Umtiti je s Dejanom Lovrenom nastupao još u Lyonu, a za hrvatskog braniča kazao je ako je jako napredovao od dolaska na Anfield.

"Kada sam započeo Lovren je bio sa mnom u Lyonu. Igrao sam na lijevoj strani, a on je bio u sredini obrane. On je kompletan igrač koji se jako dobro razvio od dolaska u Liverpool."

Osvrnuo se branič Francuske i na igre dvojice "Španjolaca" - Ivana Rakitića i Luke Modrića kojeg je pokušao usporediti s Paulom Pogbom.

"Tehnički je vrlo dobar igrač s odličnim pregledom igre. U paru s Modrićem jako se dobro slaže i morat ćemo napraviti sve kako se ne bi razigrali."

"Već su sada dva fizički potpuno različita igrača. U igri nemaju previše toga zajedničkog. Preko Modrića ide sve u igri i tehnički nemaju dvije zajedničke stvari, ali istina je kako su dva različita fenomena", zaključio je Umtiti.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!