Nogomet

Jedna od najtežih utakmica Svjetskog prvenstva - Belgija i Engleska u borbi za treće mjesto

Petar Jenjić • subota, 14.07.2018.
Jedna od najtežih utakmica Svjetskog prvenstva - Belgija i Engleska u borbi za treće mjesto
Foto: EPA

Dvoboj za treće mjesto bit će uvertira za finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske. U dvoboju u Sankt Peterburgu igrat će Belgija i Engleska, Belgija s ciljem da napravi najveći uspjeh u povijesti svog nogometa, a Engleska da pobjedom pokaže kako ima veliku budućnost u reprezentativnim okvirima...

Jako blizu bili su Belgija i Engleska, ali ipak do velikog finala Svjetskog prvenstva nisu uspjele doći i zbog toga će se boriti za brončanu medalju. Belgija je minimalno poražena od Francuske, dok je Engleska nakon produžetka izgubila od Hrvatske.

Zasigurno jedna od najtežih utakmica Svjetskog prvenstva, s obzirom na to da obje momčadi stižu razočarane nakon polufinala. Biti tako blizu nogometne besmrtnosti, a opet tako daleko. Sada se obje momčadi moraju dobro osvježiti i što bolje pripremiti za dvoboj.

Sjajna generacija belgijskih nogometaša igra sjajno na ovom Prvenstvu, a sada ima priliku ostvariti i najveći uspjeh u povijesti nacionalnog nogometa. Podsjetimo, 1986. godine Belgija je uspjela osvojiti četvrto mjesto.

Motivacija će biti ključan faktor, a nešto veći ipak bi, iz spomenutog razloga, trebali imati upravo Belgijci s obzirom na to da je Engleska već jednom bila svjetski prvak. Pokušat će iskoristiti dan odmora više i činjenicu kako je Gordi Albion igrao produžetke protiv Hrvatske.

U sastav će se nakon suspenzije vratiti i Thomas Meunier koji je istaknuo veliku važnost utakmice gdje bi pobjeda donijela svima zadovoljstvo.

"Bolja smo momčad od Engleske i pobjeda nije obaveza, već nešto što moramo napraviti. Treće mjesto je minimalno što želimo. Pobijedili smo ju u skupini i možemo to napraviti ponovno", kazao je Munier.

Belgija nije morala igrati produžetke u svom polufinalu tako da se očekuje kako izbornik Roberto Martinez neće imati potrebu uvoditi svježije snage u početnu jedanaestoricu.

Posljednji puta još 1990. godine Engleska je posljednji put stigla do polufinala. Tada je ispala nakon penala protiv Zapadne Njemačke, a u utakmici za treće mjesto s 2:1 bolji je bio domaćin Italija.

Iako se radi o vrlo mladoj ekipi, nogometaši Engleske svjesni su da su propustili veliku priliku, ali isto tako znaju kako još itekako imaju vremena u budućnosti za otići do samog kraja. Bit će to pravi test za Garetha Southgatea - kako podići momčad nakon onakvog završetka polufinala.

"Očito je kako nam je bilo jako teško zadnjih dana, s obzirom na to da smo bili 20 minuta do finala Svjetskog prvenstva, a to je bio glavni razlog zašto smo ovdje došli. Ali moram reći kako su igrači sjajni i bilo je zadovoljstvo raditi s njims. Želimo završiti natjecanje na najbolji mogući način. Postavili smo visoko standarde i te standarde želimo zadržati do kraja", istaknuo je engleski izbornik.

Pred samim Southgateom problemi su sa sastavljanjem momčadi, s obzirom na to da su Jordan Henderson, Kieran Trippier i Kyle Walker pod upitnikom za samu utakmicu.

Dvoboj za treće mjesto između Belgije i Engleske igra se na stadionu u Sankt Peterburgu s početkom u 16 sati, a pravdu će dijeliti Alireza Faghani iz Irana.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!