Nogomet

Bilić o penalu za Francusku: "To je trebala biti laka odluka, a donesena je krivo"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.07.2018.
Bilić o penalu za Francusku: "To je trebala biti laka odluka, a donesena je krivo"
Foto: FaH

Slaven Bilić u razgovoru za ITV nakon susreta isticao je nezadovoljstvo dosuđenim kaznenim udarcem za Francusku i smatra kako on nije bio...

Ivan Perišić u završnici prvog dijela igrao je rukom u 16 metara i Francuska je povela s 2:1 golom Antoinea Griezmanna s 11 metara. Slaven Bilić tvrdi kako penal nije trebao biti dosuđen.

"Već sam govorio kako sam veliki zagovornik VAR-a, ali razmak između Perišića i francuskog igrača nije bio dovoljan da bi stigao maknuti ruku. To je trebala biti laka odluka, a donesena je krivo. VAR je nova stvar, naravno, bit će pogrešaka. Nakon 1998. godine pričali smo o Thuramovim golovima, tako će biti i sada. Proganjat će nas to", istaknuo je Bilić.

Bilić dodaje kako vjeruje da će Hrvatska stvoriti nove velike igrače.

"Prije 20 godina govorilo se da nema šanse, nećemo nikada stvoriti nove Šukera, Bobana, Prosinečkog, Asanovića, ali uspjeli smo. Bit će teško, ali ovo će inspirirati brojne klince."

Svoj komentar dao je i Ryan Giggs, no s njim se nije složio Roy Keane.

"Francuska se smrznula, posebno u prvih 20 minuta", rekao je Ryan Giggs, a Roy Keane mu je odgovorio: "Volio bih da se smrznem i da pobijedim 4:2, svaki tjedan. Francuska je uzela zlato i zaslužila ga je."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!