Nogomet

Deschamps: "Ova pobjeda pripada igračima"

Petar Jenjić • nedjelja, 15.07.2018.
Deschamps: "Ova pobjeda pripada igračima"
Foto: FaH

Iako je postao tek treći u povijesti s osvojenim naslovom svjetskog prvaka i kao igrač i kao izbornik, Didier Deschamps sebe je stavio u drugi plan...

S prosjekom od 26 godina i jednog mjeseca Francuska je druga najmlađa momčad koja se natjecala na ovom Svjetskom prvenstvu, odmah iza Nigerije. Predvodio ju je 19-godišnji Kylian Mbappe koji je proglašen i najboljim mladim igračem natjecanja.

"Ovo je sjajno! Ovo je mlada momčad koja je stigla na krov svijeta. Neki su tako s 19 godina postali prvaci", kazao je presretni francuski izbornik Didier Deschamps koji je tako postao tek treći u povijesti koji je osvojio Svjetsko prvenstvo i kao igrač i kao izbornik, odmah nakon Marija Zagalla i Franza Beckenbauera.

"Nismo igrali sjajnu utakmicu", nastavio je Deschamps: "međutim, pokazali smo mentalnu snagu i zabili četiri pogotka. Zaslužili smo pobjedu, ova je grupa radila naporno i imala neke jako teške trenutke u prošlosti. Bolio je gubitak Europskog prvenstva prije dvije godine, ali iz toga smo učili."

"Ova pobjeda nije za mene, već za igrače koji su igrali na terenu. U 55 dana napravili smo veliki posao i ponosni smo što smo Francuzi. Ova pobjeda pripada igračima", zaključio je francuski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!