Tenis

Đoković: "Bilo je trenutaka kad sam se pitao hoću se ikada vratiti na željenu razinu"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.07.2018.
Đoković: "Bilo je trenutaka kad sam se pitao hoću se ikada vratiti na željenu razinu"
Foto: EPA

Novak Đoković osvojio je svoj četvrti Wimbledon i ukupno 13. Grand Slam naslov karijere, a nakon meča osvrnuo se na teške trenutke koji su iza njega, ističući da je ponekad frustriran razmišljao kako se nikada neće vratiti na potrebnu razinu...

Svojim 13. Grand Slam naslovom Novak Đoković potpuno se vratio na tenisku scenu nakon što se poslije naslova na Roland Garrosu mučio s formom i ispao izvan kruga najboljih tenisača. Međutim, u finalnom meču Wimbledona Kevin Anderson nije imao šanse, a srpski tenisač slavio je u tri seta.

"Bilo je trenutaka kada sam bio frustriran pitajući se hoću li se ikada vratiti na željenu razinu i zbog toga je ovo putovanje još posebnije za mene. Zahvalan sam što sam prolazio kroz raznorazne emocije i turbulencije jer sam čovjek i kroz tako nešto moram prolaziti."

Vratio se Đoković početkom ove godine na Australian Open, ali imao je problema u četvrtfinalu protiv Hyeon Chunga nakon čega je morao na operaciju početkom veljače. Terenu se vratio tijekom zemljane sezone, ali nakon poraza od Marca Cecchinata u četvrtfinalu Roland Garrosa, davao je određene tvrdnje kako bi mogao preskočiti Wimbledon

"Nisam očekivao biti ovako brzo u formi za Wimbledon. Da ste me to pitali nakon Roland Garrosa, rekao bih da sumnjam. U isto vrijeme postoji dio mene koji uvijek vjeruje u vlastite mogućnosti i kvalitete koje posjedujem. Kada god dođem na neki turnir, a posebno na Grand Slam, vjerujem kako imam priliku boriti se za trofej", kazao je srpski tenisač.

Unatoč drugom porazu u Grand Slam finalima, Kevin Anderson i dalje vjeruje kako jednom može otići do kraja.

"Definitivno vjerujem kako imam igru za osvajanje ovakvih turnira. Iako je to moj veliki cilj, da ste me to pitali prošle godine u ovo vrijeme, mislim da to ne bih mogao reći s istom dozom samopouzdanja i vjere u sebe da to mogu napraviti. Trebalo mi je jako dugo da ovako počnem razmišjati i osjećam da sam na pravom putu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!