Košarka

Mladi hrvatski košarkaši svladali Veliku Britaniju za četvrtfinale Europskog prvenstva

Jan Šneler • srijeda, 18.07.2018.
Mladi hrvatski košarkaši svladali Veliku Britaniju za četvrtfinale Europskog prvenstva
Foto: Kristijan Komarica

Dominantnom predstavom mladi hrvatski košarkaši rutinski su svladali Veliku Britaniju i ušli u četvrtzavršnicu Europskog prvenstva za U-20 kategorije...

Nakon odličnih igara u grupnoj fazi gdje je Hrvatska bez problema svladala Ukrajinu, Španjolsku i Francusku, jednak niz nastavio se i u osmini finala. Protiv selekcije iz Velike Britanije, hrvatski mladi košarkaši nisu imali nikakvih problema.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Hrvatska je počela hvatati ritam i već u prvoj četvrtini pokazala da je daleko kvalitetnija od Velike Britanije. U prvoj dionici utakmice, Hrvatska je iskoristila slabost protivnika i s 24:9 završila četvrtinu. U nastavku susreta, Hrvatska je samo povećavala razliku i praktički riješila pitanje pobjednika prije odmora.

Iako su mladi hrvatski košarkaši vodili i s velikih 28 koševa razlike, na pauzu se otišlo s rezultatom 50:27. Bilo je jasno kako Velika Britanija ne može parirati Hrvatskoj te je izbornik Damir Rajković dobio odličnu priliku za veće rotiranje igrača.

Dobra napadačka predstava nastavila se i nakon odmora i Hrvatska je na kraju slavila s 93:62. Najbolji su bili Mate Kalajžić i Toni Perković s 15 koševa, dok je Krešimir Ljubičić dodao 14 poena. U britanskim redovima, Caleb Fuller i Carl Wheatle postigli su po 11 koševa.

U četvrtfinalu, Hrvatsku očekuje susret protiv boljih iz ogleda Grčke i Italije.

Europsko prvenstvo U-20 (m), A Divizija, osmina finala: Hrvatska - Velika Britanija 93:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!