Automoto

Lewis Hamilton potpisao novi ugovor s Mercedesom, godišnje će zarađivati do 40 milijuna funti

Dario Dodić • četvrtak, 19.07.2018.
Lewis Hamilton potpisao novi ugovor s Mercedesom, godišnje će zarađivati do 40 milijuna funti
Foto: EPA

Mercedes F1 momčad objavila je kako je potpisala novi ugovor sa svjetskim prvakom Lewisom Hamiltonom. 33-godišnjak će tako ostati u momčadi minimalno do kraja 2020. godine...

Svjetski prvak u Formuli 1, Lewis Hamilton, ostat će minimalno do 2020. godine u momčadi Mercedesa, objavila je to njemačka momčad. 33-godišnji Britanac je potpisao novi ugovor na dvije godine, a prema pisanju BBC-a godišnje će minimalno zarađivati 30 milijuna funti, a s bonusima bi taj iznos mogao doći i do 40 milijuna.

"Mercedes-AMG Petronas Motorsport" i Lewis Hamilton danas obznanjuju dogovor oko produženja ugovora za sezone 2019. i 2020. Formule 1. Otkako je 2013. godine došao u redove Mercedesa Lewis je do danas osvojio tri naslova svjetskog prvaka i 44 Grand Prix utrke", stoji između ostaloga u Mercedesovom priopćenju.

"Ovo produženje ugovora zapravo je bila formalnost jer smo Toto (Wolff) i ja sve već dogovorili prošle zime, ali dobro je imati sve na papiru, objaviti, a zatim se vratiti uobičajenom poslu. Na istoj smo valnoj duljini na stazi i izvan nje - veselim se novim pobjedama u budućnostić. Uvjeren sam kako je Mercedes pravo mjesto za mene u nadolazećim godinama", poručio je Hamilton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!