Nogomet

Zekić: "Najvažnije je bilo proći i izboriti još jedan nogometni praznik"

Sportnet • petak, 20.07.2018.
Zekić: "Najvažnije je bilo proći i izboriti još jedan nogometni praznik"
Foto: FaH

Na utakmicu i pobjedu protiv Petrocuba osvrnuo se i trener Osijeka Zoran Zekić istaknuvši kako je najbitnije da je osiguran prolazak u sljedeću fazu...

Nije bilo lako ni Zoranu Zekiću gledati razvoj događaja na terenu u ogledu s Petrocubom. Ipak je na kraju mogao biti zadovoljan jer je Osijek ostvario cilj i prošao u sljedeći kvalifikacijski krug.

Nervoza - "Nimalo lak protivnik, posebno za nas u ovoj fazi, nakon samo jedne utakmice koju smo prethodno odigrali. Imali smo u prvih 20-ak minuta puno izglednih situacija, postigli i gol, a onda ga ubrzo i primili dok smo imali igrača manje na terenu zbog ozljede Bobana. I krene nervoza, iako si dominantniji. No, najvažnije je bilo proći i izboriti još jedan nogometni praznik – dvostruki ogled s Glasgow Rangersom."

Pouka - "Ovaj susret je pouka i nama u Klubu da se moramo još više mobilizirati, ekipirati i djelovati na pojačanjima. Ne tražim nikakav alibi, ali ostali smo uoči susreta bez Škorića, otišao nam je Barać i na raspolaganju sam imao dva mlada stopera. Imam ja u njih povjerenja, međutim, treba nam ipak još netko iskusniji kako bi brže i lakše sazrijevali. Također, neki su nam igrači već predugo izvan forme."

Širina - "Očekujem da se nametnu neki koji u ove dvije utakmice nisu bili u prvom planu. To nam je sada potrebno, u iščekivanju predstojećih susreta. Treba nam malo više širine, u konačnici i kvalitete te se nadam da ćemo u idućih sedam dana podići razinu igre i da će nam svima biti lakše. Tek smo mjesec dana u pogonu i znao sam da će na startu biti problema."

Grezda i Henty - "Vidjelo se koliko nam nedostaje Grezda. Uz ovakvog Hentyja, brzog i tehnički dotjeranog napadača koji kuži igru, mislim da bi on i Eros odlično funkcionirali i dali nam dimenziju više. Nadam se da će se Grezda što prije oporaviti, a Ezekiel je u svakom slučaju pojačanje, upotrebljiv u više napadačkih opcija i sigurno on može i bolje od ovoga. Žao mi je što Marić, recimo, nije bio raspoloženiji, na onoj razini iz prve utakmice."

Lilian Popescu - "Čestitam svojim igračima, hrabro su se borili i učinili smo utakmicu do kraja neizvjesnom. Bili smo dobri, međutim, da bi se Osijek eliminirao, potrebno je biti na još većoj razini. Dali smo koliko smo trenutno mogli, a jedino smo djelovali uplašeno u prvih 15-ak minuta. Svom prijatelju Zekiću i njegovoj momčadi želim puno sreće protiv Glasgow Rangersa i iskreno ću reći da ću navijati za vas."

NK Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!