Tenis

Martić propustila veliku priliku, Sevastova osvojila turnir u Bukureštu

Jan Šneler • nedjelja, 22.07.2018.
Martić propustila veliku priliku, Sevastova osvojila turnir u Bukureštu
Foto: EPA

Nimalo podređena igračica danas nije bila Petra Martić koja je mogla puno bolje proći u finalnom meču da nije toliko griješila u prvom setu...

Hrvatska tenisačica Petra Martić fantastično je odradila WTA turnir u Bukureštu. Dugotrajni i iscrpni četvrtfinalni i polufinalni mečevi na kraju su ostavili traga na hrvatskoj tenisačici koja je ostala bez snage u drugom setu protiv Anastasije Sevastove.

U prvom setu, Martić je izgledala odlično, premda je opet na vidjelo došao problem koncentracije i zadržavanja breaka. Čak tri puta je Martić imala break prednosti, no nije uspjela okončati set. Imala je vodstvo 4:5 i servis za set, no niti tada nije izdržala. Na kraju, pri rezultatu 5:5, imala je četiri break prilike, no Sevastova se izvukla.

Cijeli prvi set stjecao se dojam kako će Martić ipak doći do željenog ishoda, no u tie-breaku više nije mogla i izgubila ga je relativno glatko sa 7:4. Tu je očito pala i fizički jer drugi set nije bio na razini prvoga. Martić nije imala niti jednu break loptu, a Sevastova je dva puta oduzimala servis hrvatskoj tenisačici i sa 6:2 rutinski privela meč kraju.

Nevezano za ishod, Martić se ne smije ništa zamjeriti jer je pokazala odličan tenis i još jednom dokazala sebi i svim navijačima da može puno više. Ovaj plasman u finale donio joj je poboljšanje renkinga na 51. mjesto i to je još jedan dokaz dobrog rada.

WTA Bukurešt, finale:
Anastasija Sevastova (Latvija, 1) - Petra Martić (Hrvatska, 4) 7:6(4) 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!