Tenis

Marco Cecchinato odličan tjedan okrunio naslovom u Umagu

Petar Jenjić • nedjelja, 22.07.2018.
Marco Cecchinato odličan tjedan okrunio naslovom u Umagu
Foto: FaH

Marco Cecchinato pobjednik je 29. izdanja ATP turnira u Umagu, u finalu je sa 6:2, 7:6 bio bolji od Argentinca Guida Pelle...

Završeno je i 29. izdanje ATP turnira u Umagu, a do titule stigao je Talijan Marco Cecchinato koji je u dva seta, nakon sat i 40 minuta igre, svladao Argentinca Guida Pellu sa 6:2, 7:6.

Druga je ovo titula za talijanskog tenisača i druga ove sezone na ATP Touru, nakon što je u travnju osvojio turnir u Budimpešti, nakon čega je stigao i do polufinala Roland Garrosu. S druge strane, Pelli je ovo bilo treće finale i na prvi naslov još će morati pričekati.

Odmah u prvom gemu meča, na servis Talijana, Pella je stigao do dvije break prilike, no nije ih uspio iskoristiti. Do kraja seta igrao je samo Cecchinato koji je dva puta protivniku oduzeo servis i lakoćom stigao do vodstva.

Nakon nekoliko neiskorištenih prilika Argentinac je stigao do break kada je poveo s 4:2, ali uzvraća Talijan istom mjerom i odvlači set do tie-breaka. U 13. igri poveo je s 4:0, stigao je Pella do 4:3, ali više od toga nije išlo. Cecchinato je iskoristio ukupno drugu meč loptu.

ATP Umag, finale:
Marco Cecchinato (3) - Guido Pella 6:2, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!