Tenis

Ivo Karlović ispustio pobjedu, meč lopta i 30 aseva nedovoljni

Branimir Korać • utorak, 24.07.2018.
Ivo Karlović ispustio pobjedu, meč lopta i 30 aseva nedovoljni
Foto: EPA

Ivo Karlović nije uspio izboriti drugo kolo turnira u Atlanti. U prvom kolu igrao je protiv Donalda Younga, imao je dobru situaciju nakon prvog dana, ali u današnjem nastavku je pokleknuo...

Tko zna kako bi završio dvoboj između Ive Karlovića i Donalda Younga da nije prekinut dan ranije i da je dovršen. Kod 6:2, 5:5 meč je prekinuti zbog kiše, nastavljen je dan kasnije, a u nastavku Karlović nije bio pravi.

Young je izgledao kao dobar protivnik za prvo kolo, Amerikanac nije u dobroj formi ove sezone, uglavnom bilježi poraze, no ovaj put ipak je uspio slaviti.

Krenuo je Karlović jako dobro u meč, Young se dosta mučio i vrlo brzo hrvatski tenisač došao je do vodstva 4:0. Tu se počeo Amerikanac buditi, kao da je "prespavao" ulazak u meč, no Karlović je ipak uspješno priveo set kraju.

U drugom i trećem setu odlučivao je tie-break. Karlović je u drugom setu spasio 0:40 kod 6:5, zatim se vratio i iz zaostatka 4:0 u 13. igri, ali Young je ipak uzeo set sa 7:5 u tie-breaku.

Treći set mogao je otići na stranu Karlovića koji je poveo s 4:1, ali nije zadržao stečenu prednost, a onda je i u završnici seta propustio realizirati i jedinu meč loptu.

Tako je i tu odlučivao tie-break, ponovno je otišao na stranu Younga koji je bio bolji s 8:6 i izborio prolaz u drugo kolo.

30 aseva i 11 dvostrukih servis pogrešaka kod Karlovića, 65 posto ubačenog prvog servisa i tri breaka, nisu bili dovoljni hrvatskom tenisaču.

Young u drugom kolu igra protiv četvrtog nositelja Australca Matthewa Ebdena koji je bio slobodan u prvom kolu.

ATP Atlanta, prvo kolo:
Donald Young (SAD, WC) - Ivo Karlović (Hrvatska) 2:6, 7:6(5), 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!