Košarka

Longin: "Popović ostaje u Španjolskoj, Žorić razmatra opcije, očekujemo još barem četiri pojačanja"

Petar Jenjić • srijeda, 25.07.2018.
Longin: "Popović ostaje u Španjolskoj, Žorić razmatra opcije, očekujemo još barem četiri pojačanja"
Foto: FaH

U dvorani na Višnjiku predstavljen je trener Zadra Aleš Pipan koji se tako nakon sedam godina vratio na klupu ove momčadi. Sportski direktor Branimir Longin kazao je kako bi u sljedećim danima trebali objaviti poneka nova imena...

Ime novog trenera Zadra Aleša Pipana objavljeno je prije otprilike mjesec dana, a danas je spomenuti održao i press konferenciju. Pipan vodio je Zadar prije sedam godina kada se klub nakon jedne godine izbivanja vratio u regionalnu ligu.

"Drago mi je da sam nakon toliko godina dobio novu priliku. Ne želim sada govoriti velike riječi jer znam što znači biti trener Zadra i što nas očekuje. Imam mogućnost raditi posao koji volim, a svaki bi trener vrlo rado ovdje radio. Želimo momčad koja će biti svima konkurentna svima, koja će imati rezultat, ali i igrati lijepu košarku. Ovdje nema varanja, svi u Zadru poznaju košarku", kazao je trener Zadra.

Što se tiče rostera za sljedeću sezonu sportski direktor Branimir Longin kazao je kako će vrlo brzo biti gotova. Novi ugovor tako je ponuđen Šimi Špralji, a prema riječima Pipana u momčadi mu neće biti potreban Jakov Vladović s kojim su već obavili razgovor. Na poziciji jedinice tako će igrati Lovre Bašić i američki razigravač čiji se dolazak očekuje.

"Do početka priprema očekujemo još barem četiri pojačanja, a moram istaknuti kako smo razgovarali i s Markom Popovićem i s Lukom Žorićem. Marko je odlučio ostati u Španjolskoj, dok Žorić još razmatra opcije. U idućim danima objavit ćemo i poneko ime", kazao je Longin.

Na trenerovom povjerenju zahvalio se Lovre Bašić ističući kako će dati sve što se od njega bude tražilo.

"Jako mi je drago što sam dobio povjerenje trenera i kluba za još jednu sezonu te se nadam da ću u kontinuitetu moći odigrati na najvišoj mogućoj razini. Od odgovornosti ne bježim i prilike koji ću dobiti kao prvi razigravač. Učinit ću sve da ju iskoristim što bolje mogu."

Pripreme momčadi počinju 8. kolovoza, dok u prvom dijelu neće moći računati na Bašića i Vukovića koji će biti u Kini s B reprezentacijom.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!